Transparante rolluiken

Transparante rolluiken voor je winkelpand
Een bijzondere variant van een rolluik is de transparante versie. Deze rolluiken zie je voornamelijk bij winkels, ter bescherming van etalageruiten. Met deze rolluiken kun je nog wel een kijkje nemen in de etalage als de winkel al gesloten is. Doorzichtige rolluiken zijn in Nederland ontworpen en vervaardigd. Waar je ze eerst alleen nog maar in ons eigen land zag, worden ze tegenwoordig ook naar het buitenland, waaronder België, geëxporteerd en zie je er daar ook steeds meer verschijnen.

Kenmerken transparant rolluik

Een doorzichtig rolluik is gemaakt van delen, ook wel panelen genoemd. Het materiaal dat voor de vervaardiging van deze panelen gebruikt wordt is polycarbonaat. Dit is een vrij kostbare grondstof maar het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat voor dat het rolluik goed bestand is tegen inbraak.

Na openingstijden

Dit soort rolluiken wordt gebruikt door winkeliers die na sluitingstijd nog graag aan de klanten willen tonen wat ze te bieden hebben. Een doorzichtig rolluik is daarom bijvoorbeeld ideaal voor juweliers of kledingzaken die op een bepaalde locatie gevestigd zijn waar ’s avonds nog veel mensen langskomen. Een mooie etalage verdient het ook om tijdens de sluitingstijden bewonderd te kunnen worden en met doorzichtige rolluiken is dat meteen ook mogelijk. Een transparant rolluik geeft je winkel een chique uitstraling.

Tijdens openingstijden

De meeste winkels laten het rolluik tijdens openingstijden omhoog zodat de etalage goed te zien is voor de klanten, maar soms wordt er ook voor gekozen om het rolluik overdag naar beneden te laten vanwege veiligheidsredenen. Dit is natuurlijk niet ideaal omdat je klanten dan niet de pracht van je etalage makkelijk kunnen bewonderen, maar het blijft wel toonbaar. Stel, je bent eigenaar van een winkel midden in het centrum en net die ene dag dat je op zondag open bent is het onrustig in de stad. Om je spulletjes te kunnen beschermen en toch geopend te kunnen blijven, kun je dan altijd het transparante rolluik laten zakken.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.