Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Rolluiken kopen

Een woning die ontoegankelijk is gemaakt is onaantrekkelijk voor inbrekers, dat is bekend.

De grote vraag is nu hoe je je woning ontoegankelijk maakt voor ongewenst bezoek, maar aantrekkelijk voor jezelf. De oplossing is in dat geval heel snel gevonden; je koopt rolluiken.

Welke materialen?

Rolluiken kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder kunststof of aluminium. Hieronder een korte vergelijking:

Gemaakt van kunststof Gemaakt van aluminium
lichter materiaal zwaar materiaal
natuurlijke uitstraling (dankzij houtnerf structuur) moderne uitstraling
geschikt bij fel zonlicht bescherming tegen zonlicht
privacy gewaarborgd privacy gewaarborgd
niet geschikt bij inbraakpreventie geschikt bij inbraakpreventie
niet echt geschikt bij geluidsoverlast geschikt bij geluidsoverlast
goedkope oplossing duurdere oplossing
makkelijk schoonmaken makkelijk schoonmaken

Waar koop je rolluiken?

A) Bouwmarkt. Alleen standaard maten en veel verkochte kleuren zijn beschikbaar bij de bouwmarkt. Ook wordt ervan uitgegaan dat je een rolluik zelf kunt installeren. Dit blijkt in de praktijk vaak nog behoorlijk tegen te vallen.

B) Speciaalzaak. Rolluiken kan je ook kopen bij een (online) zonweringsspeciaalzaak. Je kan er dan voor kiezen om een vertegenwoordiger bij jou thuis te laten langskomen om de ramen in te meten.

C) Internet. Als laatste kan je rolluiken kopen via het internet. De prijzen van een webwinkel liggen vaak net wat lager dan die van een zonweringsspeciaalzaak of een bouwmarkt. Dit komt doordat de verkoper geen showroomruimte nodig heeft. Ook houdt een verkoper van een webwinkel vaak geen dure voorraad aan. Rolluiken worden dan op bestelling voor jou geproduceerd in de gewenste kleur en het gewenste materiaal. Wanneer je het wilt kun je ook een verkoper laten langskomen met voorbeelden van het materiaal en de kleuren. Ook het inmeten kan op dat moment worden gedaan.

Tip: met onze offerte service kun je contact leggen met (online) speciaalzaken die je graag verder helpen en je een gratis kostenoverzicht kunnen toesturen. Zo weet je precies wat jouw nieuwe rolluiken voor je woning, winkel of kantoor gaan kosten.

Wat zijn de globale kosten?

Een overzicht van de globale kosten per afmeting voor aluminium en kunststof rolluiken vind je in de volgende tabel.

  1 x 1 m 2 x 2 m 3 x 3 m
Kunststof €75 tot €165 €200 tot €300 €375 tot €550
Aluminium €110 tot €225 €400 tot €550 €700 tot €950

Op pagina prijzen rolluiken lees je hier meer over. Wil je de exacte prijzen voor jouw rolluiken weten? Vraag dan gratis rolluik offertes op.

Hoe bedien je een rolluik?

Als je thuis rolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bepaalde bediening. Dit kan elektronisch maar ook handmatig; welke vooral afhankelijk is van je budget, je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt. Lees verder op pagina bediening.

Uit welke type rolluiken kun je kiezen?

Je kunt kiezen uit 3 type rolluiken:

Deze soorten hebben vooral betrekking op waar het rolluik moet komen. Dus aan, op of boven het raam. Afhankelijk van wat je wensen en budget precies zijn kies je voor het type dat het beste bij je woning past.

Extra opties

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor allerlei extra’s of bepaalde specifieke rolluiken, zoals mini rolluiken, inbraakwerende rolluiken of jaloezie rolluiken. Op pagina soorten rolluik meer hierover.

Wie doet de montage?

Wanneer je rolluiken koopt kun je kiezen om ze zelf op te hangen. Dit is een karweitje wat je met 2 personen wellicht nog net kan doen. Wanneer je echter een grotere maat rolluik hebt gekocht, of een rolluik wat bedient wordt met behulp van een buismotor (en daardoor een stuk zwaarder is), is het beter om dit door de leverancier zelf te laten monteren. Er komen dan wel montagekosten bij, maar je geniet wel van de garantie op het rolluik en de bediening in het geval dat er iets kapot gaat.

Wat is de levertijd?

Rolluiken kopen houdt niet in dat ze de volgende dag geleverd worden. De meeste rolluiken moeten op maat worden gemaakt en is er een levertijd. Koop je rolluiken in de wintermaanden dan zal die levertijd redelijk kort zijn, je moet dan denken aan één tot twee weken. Koop je ze in het zomerseizoen (het hoogseizoen) dan moet je denken aan een veel langere levertijd. Een paar weken tot een maand zijn dan geen uitzondering.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten