Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Verduisterende rolluiken

Een voorbeeld waarbij de verduisterende werking van een rolluik prima tot uitdrukking komt is het maken van een donkere kamer; op zolder bijvoorbeeld. Ben je een fanatieke fotograaf en ontwikkel je zelf nog je foto’s? Dan heb je een donkere ruimte nodig om dit te kunnen doen. Niet ieder huis heeft de beschikking over een kamer waar geen ramen in zitten of een kast die groot genoeg is om te gebruiken als doka. Laat je goede rolluiken plaatsen aan de buitenzijde (aan je dakkapel bijv.), dan kun je van een kamer die wel ramen heeft een doka maken. En gebruik je de kamer daarna weer ergens anders voor? Dan doe je de rolluiken weer omhoog en kan het licht naar binnen.

Nachtdienst

Er zijn nog meer toepassingen waarvoor een verduisterend rolluik uitermate geschikt is. Werk je bijvoorbeeld nachtdiensten en slaap je overdag? Dit valt niet altijd mee als het licht is en je veel geluiden van buitenaf hoort. Een gesloten rolluik kan er dan voor zorgen dat er geen licht in de kamer binnendringt en ook geen geluiden van buitenaf binnen te horen is. Als het warm weer is en je houdt het rolluik ook overdag gesloten dan wordt het niet zo warm in de (slaap)kamer en kun je de rust krijgen die je nodig hebt.

Huisdieren

Leuk detail is dat je ook je huisdieren een groot plezier doet met oudjaarsdag of tijdens hevige onweersbuien, als je de rolluiken gesloten houdt tenminste. Dan zien ze niets van het vuurwerk of de bliksem en zullen ze stukken rustiger zijn.

Ga terug naar:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten