Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Brandwerende rolluiken

Brandwerende rolluiken worden hoofdzakelijk in bedrijven gebruikt en niet in woonhuizen. Niet alleen de rolluiken zelf zijn dan brandwerend, ook de constructie en de aandrijving die erbij horen zijn brandwerend.

Brandwerende rolluiken worden standaard elektrisch aangedreven. Er zijn speciale rolluiken in de handel die, in het geval van brand, vanzelf in een langzaam tempo naar beneden zakken. Dit is een extra service om te voorkomen dat de brand zich verder verspreid binnen een pand. Deze rolluiken worden jaarlijks gecontroleerd door een erkend bedrijf en indien ze goedgekeurd worden voorzien van een controlelabel. De rolluiken mogen alleen geïnstalleerd worden door bedrijven die erin gespecialiseerd zijn en krijgen een certificaat van goedkeuring dat erkend is door de Europese Unie.

Speciale lamellen

Brandwerende rolluiken worden voorzien van speciale lamellen. Daar waar de reguliere rolluiken vaak kunststof lamellen hebben, is dat bij dit type rolluik geen optie. Derhalve worden de lamellen van andere grondstoffen gemaakt, denk aan aluminium of staal.

Benodigde hulpmiddelen

Als je voor brandwerende rolluiken kiest, heb je daar ook nog een aantal hulpmiddelen bij nodig. Deze schaf je het beste tegelijk met de rolluiken aan. Een voorbeeld is een afstandsbediening waarmee je het rolluik kunt bedienen. Er zijn ook rolluiken en roldeuren die automatisch opengaan als je deze nadert. Behalve de afstandsbediening worden brandwerende rolluiken ook geleverd met een zogenaamde obstakelbeveiliging. Dit houdt in dat je er geen spullen tegenaan mag zetten, want dan kan het zijn dat het luik niet meer sluit. Brandwerende rolluiken hebben vaak ook een back-up handbediening die je kunt gebruiken in noodgevallen.

Ga terug naar:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten