Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Tips

Hieronder volgen enkele tips die je kunt gebruiken als je van plan bent om rolluiken voor je woning of bedrijfspand aan te schaffen.

1. Advies inwinnen

Als je niet precies weet wat je wilt en wat het meest geschikte is in jouw situatie, vraag dan advies bij een rolluikbedrijf en neem dit advies ook ter harte. Door hun ervaring weten zij het beste wat voor rolluiken je kunt aanschaffen.

2. Vraag offertes op

Zorg ervoor dat je voordat je rolluiken aanschaft diverse offertes laat opstellen bij verschillende bedrijven. De kosten kunnen sterk uiteenlopen, zeker voor de berekende uurlonen. Als je een offerte hebt die naar je zin is, ga dan pas in zee met het betreffende bedrijf.

3. Bespaar op de kosten

Kies er voor om meer rolluiken tegelijk aan te schaffen; bijvoorbeeld voor de beneden- en bovenverdieping. Als je voor dezelfde rolluiken kiest geeft dit niet alleen een mooiere en uniforme uitstraling, maar is het vaak ook mogelijk om af te dingen op de prijs.

aluminium rolluik

4. Beding korting

Heb je maar één rolluik nodig? Vraag dan eens of anderen ook interesse hebben, bijvoorbeeld familieleden of de buurman. Ook dan geldt dat je korting kunt bedingen omdat je meer luiken in één keer besteld. Bovendien betaal je maar één keer voorrijkosten als alle luiken op dezelfde dag gemonteerd kunnen worden.

5. Regel garantie

Zorg er altijd voor dat je garantie hebt op zowel het rolluik zelf als de montage. Over het algemeen is de garantie 5 jaar. Als je het rolluik door een bedrijf laat installeren kun je altijd bij hen terecht bij problemen of als er iets stuk gaat. Functioneert je rolluik bijvoorbeeld niet goed doordat het slecht oprolt? Dan is dit ook een probleem waarmee je bij het bedrijf dat de rolluiken geleverd heeft terecht kunt.

6. Kies voor handmatige bediening (indien mogelijk)

Heb je een rolluik nodig dat niet vaak open of dicht hoeft of is het maar een klein raam waarvoor het komt te hangen? Ga je voor mini-rolluiken? Kies dan om op de kosten te besparen voor handmatige bediening.

7. Bespaar op elektrische bediening

Kies je voor elektrische bediening maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je in plaats van een dure afstandsbediening kiezen voor een motortje in combinatie met een draaiknop om het rolluik in werking te zetten. Zo een draaiknop wordt in de muur geplaatst en kost het je vrijwel geen moeite om het rolluik open en dicht te doen.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten