Mini-rolluiken

Minder kast bij mini-rolluiken
Een mini-rolluik is eigenlijk nauwelijks anders dan zijn grote broer het gewone rolluik. Zoals de naam al doet vermoeden is het alleen kleiner en wordt het hoofdzakelijk gebruikt bij woningen. Ze hebben dan ook dezelfde eigenschappen als een gewoon rolluik en kunnen gebruikt worden als bijvoorbeeld zonwering maar ook om ervoor te zorgen dat de warmte binnen blijft en je stookkosten lager uitvallen.

Verschil tussen een mini-rolluik en een gewoon rolluik

Het grootste verschil tussen mini-rolluiken en normale rolluiken is dat bij een mini-rolluik de lamellen kleiner zijn. Hierdoor heb je minder ruimte nodig als je het rolluik open trekt en de lamellen in het bakje gaan. Het bakje hoeft dus niet zo groot te zijn en neemt minder ruimte in beslag. De minimale grootte is 12,5 centimeter maar de bakken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Een kleine bak ontsiert niet alleen minder de muur, maar kan ook heel praktisch zijn wanneer de ramen waar je een rolluik voor wilt hangen heel dicht tegen de goot of bij de rand van het dak zitten. Het is dan goed mogelijk dat een gewone bak er niet tussen past en dan dien je dus op zoek te gaan naar een alternatief zoals een mini-rolluik.

Kleuren, modellen en bediening

Tegenwoordig worden mini-rolluiken veelal van aluminium gemaakt en zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Een mini-rolluik is in verschillende varianten verkrijgbaar, zowel met een handmatige als elektrische bediening. Omdat het maar tot een bepaalde grootte te verkrijgen is, kun je kiezen voor een handmatige versie omdat ze toch makkelijker op te rollen zijn. Elektrische bediening is nog altijd makkelijker, maar zal wel duurder uitvallen. Kijk eerst goed rond wat je nodig hebt en vooral wat je graag wilt hebben. Als je een gespecialiseerd bedrijf een offerte laat maken, kun je ook precies zien wat het je gaat kosten en wat er mogelijk is.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.