Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden hoofdzakelijk gebruikt bij nieuwbouw maar kunnen ook toegepast worden bij bestaande bouw. Omdat er veel breekwerk nodig is bij bestaande huizen is dit niet altijd de meest geschikte methode maar het is niet onmogelijk.

Een voordeel van een inbouwrolluik is dat je de kast niet meer ziet omdat deze helemaal weggewerkt wordt, maar het kost wel veel ruimte in de buitenmuur.

Globale prijzen opbouwrolluiken

In de volgende tabel zijn de globale kosten van opbouwrolluiken te lezen.

 1 m22 m23 m2
Kunststof opbouwrolluik€75 tot €165 euro€200 tot €300 euro€375 tot €550 euro
Aluminium opbouwrolluik€110 tot €225 euro€400 tot €550 euro€700 tot €950 euro
Wil je de exacte kosten voor jouw opbouwrolluiken weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

Voordelen van inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken hebben diverse voordelen, waardoor vaak de keuze hiervoor gedaan wordt. Om te beginnen sluiten ze netjes aan in de gevel of muur, omdat ze erin verdwijnen. Ze zijn dan ook uiterst geschikt voor nieuwbouwhuizen omdat ze nog tijdens de bouw aangebracht kunnen worden. Je ziet zowel van binnen als buiten niets van de kap of zijgeleiders, als het inbouwrolluik dus in geopende stand (opgerold) staat kun je niet zien dat er eentje aanwezig is omdat alles weggewerkt is.

Veel mensen vinden rolluiken ontsierend voor een huis en dat kan met een inbouwrolluik prima opgelost worden. Zoals ook voor andere rolluiken geldt, zijn inbouwrolluiken verder isolerend en kunnen ook zon en warmte buitenshuis houden. Daarnaast bieden ze je een stukje privacy en werken verduisterend als je ze sluit. Ook bieden ze bescherming tegen inbraak.

1. Aluminium

Aluminium inbouwrolluiken zijn zeer stevig (maar lichter dan de stalen varianten) en worden vaak gebruikt als beveiliging tegen inbraak het voornaamste doel is. Een is in alle mogelijke RAL-kleuren beschikbaar; alhoewel je voor veel kleuren die niet standaard geleverd worden wel wat moeten bijbetalen.

2. Kunststof (PVC)

Wil je een inbouwrolluik dat niet te zwaar is en dat vooral bedoeld is ter bescherming tegen de felle zon en geluid van buitenaf? Dan is een rolluik van kunststof de voordeligste keuze. Een dergelijk rolluik past bij zowel een modern als een nostalgisch huis. Je kan kiezen uit diverse prints voor het kunststof en voor diverse profielen in het materiaal. Je kan dus ook kiezen voor een houtprint of een houtgroef in de lamellen om er een natuurlijke en warme feeling aan te geven.

Bediening inbouwrolluik

Als je thuis inbouwrolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bediening die het beste in jouw situatie past. Dit kan elektronische maar ook handmatige bediening zijn.

Je uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk van je budget, je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt.

Wat kosten jouw rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

De andere 2 type rolluiken:

Ga terug naar:

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio