Inbouwrolluiken

Kies zeker bij nieuwbouw voor inbouwrolluiken
Je kunt kiezen voor verschillende soorten rolluiken maar hoe weet je nu precies wat er mogelijk is bij jouw huis? Een mogelijkheid is een inbouwrolluik. Deze rolluiken worden in de muur gebouwd. Om een inbouwrolluik te kunnen plaatsen, wordt er eerst een gat gemaakt in de muur boven het raam waar het rolluik komt te hangen. De kast wordt ingesloten in de muur en deze wordt weer dichtgemaakt. Er moet bij bestaande bouw dus veel gesloopt worden.

Alleen bij nieuwbouw mogelijk?

Deze methode wordt hoofdzakelijk gebruikt bij nieuwbouw maar kan ook toegepast worden bij bestaande woningen. Omdat er veel breekwerk nodig is bij bestaande huizen is dit niet altijd de meest geschikte methode maar het is niet onmogelijk. Een voordeel van een inbouwrolluik is dat je de kast niet meer ziet omdat deze weggewerkt is, maar het kost wel veel ruimte in de buitenmuur. Omdat er gekapt dient te worden in een muur om het inbouwrolluik te plaatsen, is het nodig om dit deel van de muur goed opnieuw te isoleren.

Voordelen van inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken hebben diverse voordelen, waardoor vaak de keuze hiervoor gedaan wordt. Om te beginnen sluiten ze netjes aan in de gevel of muur, omdat ze erin verdwijnen. Ze zijn dan ook uiterst geschikt voor nieuwbouwhuizen omdat ze nog tijdens de bouw aangebracht kunnen worden. Je ziet zowel van binnen als buiten niets van de kap of zijgeleiders. Als het inbouwrolluik in geopende stand staat kun je niet eens zien dat er eentje aanwezig is omdat alles weggewerkt is. Veel mensen vinden rolluiken ontsierend voor een huis en dat kan met een inbouwrolluik prima opgelost worden. Zoals ook voor andere rolluiken geldt, zijn inbouwrolluiken verder isolerend en kunnen ook zon en warmte buitenshuis houden. Daarnaast bieden ze je een stukje privacy in je eigen huis en werken verduisterend als je ze sluit. Ook vormen ze een stukje beveiliging tegen inbraak.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.