Verduisterende rolluiken

Maak het donker met verduisterende rolluiken
Slaap je moeilijk als het buiten nog niet donker is of vinden je kinderen het niet prettig als er veel licht binnenkomt op de slaapkamer? Dan kun je kiezen voor rolluiken die verduisterend werken. Deze verduisterende eigenschap vind je terug bij alle soorten en modellen rolluiken. Of het nu een inbouw- of opbouwrolluik is, ze hebben allemaal een verduisterende werking.

Donkere kamer

Een voorbeeld waarbij de verduisterende werking van een rolluik prima tot uitdrukking komt is het maken van een donkere kamer. Ben je een fanatiek fotograaf en ontwikkel je zelf nog je foto’s? Dan heb je een donkere ruimte nodig om dit te kunnen doen. Niet ieder huis heeft de beschikking over een kamer waar geen ramen in zitten of een kast die groot genoeg is om te gebruiken als doka. Laat je goede rolluiken plaatsen aan de buitenzijde, dan kun je van een kamer die wel ramen heeft, ook een doka maken. En gebruik je de kamer daarna weer ergens anders voor? Dan doe je de rolluiken weer omhoog en kan het licht weer naar binnen.

Nachtdienst

Er zijn nog meer toepassingen waarvoor een verduisterend rolluik uitermate geschikt is. Werk je bijvoorbeeld nachtdiensten en slaap je overdag? Dit valt niet altijd mee als het licht is en je veel geluiden van buitenaf hoort. Een gesloten rolluik kan er dan voor zorgen dat er geen licht binnendringt in de kamer en ook geen geluiden van buitenaf. Als het warm weer is en je houdt het rolluik ook overdag gesloten dan wordt het ook niet zo warm in de (slaap)kamer en kun jij de rust krijgen die je nodig hebt.

Huisdieren

Leuk detail is dat je ook je huisdieren een groot plezier doet met Oudjaar of tijdens hevige onweersbuien, als je de rolluiken gesloten houdt. Dan zien ze niets van het vuurwerk of de bliksem en zullen ze stukken rustiger zijn.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.