Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Bediening rolluik

Als je thuis rolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bepaalde bediening. Dit kan elektronisch maar ook handmatig; welke vooral afhankelijk is van je budget, je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt. Er zitten echter nogal wat verschillen tussen de bedieningsmogelijkheden van rolluiken.

De goedkoopste optie

Wil je het liefst zo min mogelijk geld kwijt zijn aan de bediening van het rolluik, dan zijn de oude handmatige varianten de beste oplossing. Je draait dan door middel van een zwendel de rolluiken omlaag zo ver als je wilt. Dit kost iets meer moeite, maar je kan er wel geld mee besparen. Deze bediening past het beste bij lichte maar kleine rolluiken (bijv. de kunststof variant).

Makkelijker maar iets duurder

Het automatisch bedienen van je rolluiken is zeer gemakkelijk. Je hoeft alleen maar te drukken op de knop ‘omhoog’ of ‘omlaag’ en het rolluik doet wat je wilt. Ditzelfde geldt voor de draaiende knop, die je een slag naar links of naar rechts kan draaien om hetzelfde effect te bereiken. Deze optie is met ongeveer €15 euro tot €25 euro nog steeds vrij goedkoop.

Dure maar ver ontwikkelde manier

Dan is er nog de dure optie; alles op elektriciteit. Deze bediening van het rolluik werkt op basis van een buismotor. Dit is een zeer sterke optie die alles automatisch voor je doet. Een groot voordeel van dit systeem is dat het niet gevoelig is voor zeer lage of zeer hoge buitentemperaturen, zoals je bij andere systemen nog wel eens ziet. Je hebt daardoor geen risico op bevriezing van het rolluik in een koude winter, of het uitvallen van het systeem op een hete zomerdag. De kosten zijn echter wel hoger, vaak vanaf €100 euro extra per rolluik.

Zelf kiezen

Veel mensen kiezen uit kostenoverweging voor de goedkopere opties, maar die brengen nog wel eens complicaties met zich mee. Welk type bediening van de rolluiken bij je past hangt af van je persoonlijke voorkeur. Laat een rolluikspecialist je meer vertellen over de mogelijkheden.

Zie ook:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten