Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Koord

Waar en op welke manier de rolluiken ook worden geplaatst, binnen het systeem is vrijwel altijd sprake van een koord. Hiermee kunnen de rolluiken omlaag worden gehangen en ook weer worden opgetrokken. Het koord verdwijnt in een koordopwinder, ook wel bandopwinder genoemd.

De werking

Het koord van een rolluik zit vaak aan de zijkant van een luik verweven en loopt van boven naar onder. Dit rolluikkoord zit om een schijf, die begint te draaien als je de rolluik omlaag laat komen. Het koord heeft vaak een maximale lengte van ongeveer 4,5 meter, afhankelijk van de leverancier.

Specificaties

Een rolluikkoord heeft niet het eeuwige leven en zal op termijn vervangen moeten worden, vaak gaan hier echter wel een paar jaar overheen. Je kunt het koord kopen in meerdere kleuren, passend bij de kleur van je rolluik. Zo heb je vaak keuze uit kleuren als wit, zwart en beige. Dit zijn de meest gangbare kleuren.

Extra accessoires

Het koord heeft nogal wat toegevoegde accessoires. Denk maar eens aan de bandschijven, waar het koord omheen komt. Ook heb je de optrekband, die de zwaarste lasten van het koord draagt. Tot slot heb je nog de bandgeleider, waar het rolluikkoord doorheen komt. Al met al is het koord dus nog een wezenlijk onderdeel van een rolluik.

Kosten koord rolluik

Een koord kun je kopen in een band, aangepast op jouw specifieke rolluik. Een hele rol van 100 meter kost je circa €50 euro.

Zie ook:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten