Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Tijdschakelaar

Een interessante manier om de rolluiken te bedienen is het gebruik van een tijdschakelaar. In het systeem hiervan kun je instellen op welke vaste tijdstippen de rolluiken moeten zakken en weer omhoog moeten gaan. Dit brengt enkele voordelen met zich mee.

Op vakantie

Ga je op vakantie en staat inbraakpreventie tijdens deze periode als prioriteit op je lijstje, dan is de tijdschakelaar een ideaal instrument. Je kunt hiermee op vaste tijden instellen dat de rolluiken zakken en omhoog komen, waardoor omwonenden en anderen het idee hebben dat er iemand leeft. Dit schrikt mogelijke inbrekers af.

Minder moeite

Maar ook daarbuiten kan de tijdschakelaar ideaal zijn. Als je precies weet op welke uren de zon fel is en je huis binnen kan schijnen, dan kun je van te voren instellen dat de rolluiken de volgende dagen op vaste tijdstippen omlaag komen. Door de isolerende werking heb je daardoor naast het tegenhouden van de felle zon, ook geen last van warmte van buiten die het met zich meebrengt. Je hoeft ook niet elke dag rekening te houden met het laten zakken van de rolluiken en is dit wel zo prettig.

Wat zijn de kosten?

Met alle voordelen die een tijdschakelaar heeft, vallen de kosten best wel mee. Voor dit type schakelaar ben je doorgaans rond de €40 euro kwijt.

Zie ook:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten