Materialen rolluik

Als jij je woning wilt beschermen is het een heel verstandige keuze om een rolluik te kopen. Een rolluik is de ideale oplossing voor een ieder die inbrekers weg wil houden van zijn huis, maar ook voor mensen die de zon buiten willen houden of herrie van de straat buitenshuis willen houden. Veel mensen denken bij een rolluik aan zo’n luik wat je ziet in een dichte winkelstraat. Je ziet een stalen rolluik, vaak besmeurd met graffiti, wat niet de uitstraling van een gezellig huis heeft. Gelukkig bestaan er flink wat mogelijkheden wanneer jij je huis wil voorzien van rolluiken. Een rolluik kan je perfect kopen in de stijl van jouw huis. Of je nu in een oud huis woont met een nostalgische uitstraling, of een nieuwbouwwoning met een industriële look; er is voor ieder huis een bijpassend rolluik. We zullen de materiaalsoorten voor je benoemen.

  • Rolluik van aluminium. Een rolluik van aluminium is zeer stevig. Dit wordt vaak gebruikt als beveiliging tegen inbraak. Een rolluik van aluminium is in alle mogelijke RAL-kleuren beschikbaar, al zal je voor veel kleuren die niet standaard zijn wel wat moeten bijbetalen.
  • Rolluik van kunststof. Wil jij een rolluik wat niet te zwaar is, en wat vooral bedoeld is ter bescherming tegen de felle zon en tegen geluid van buitenaf, dan is een rolluik van kunststof de voordeligste keuze. Een dergelijk rolluik past bij zowel een modern als een nostalgisch huis. Je kan kiezen uit diverse prints voor het kunststof en voor profielen in het materiaal. Je kan dus ook kiezen voor een houtprint of een houtgroef in de lamellen van het rolluik.
  • Rolluik van hout. Heb jij een oud huis of een woning met een klassieke uitstraling, dan mag je dat uiterlijk van jouw huis accentueren met een rolluik van hout. Ze zijn net zo geluidwerend en zonwerend als rolluiken van kunststof of aluminium. Het grote verschil is echter dat je een rolluik van hout geregeld zal moeten bijwerken om het hout in goede conditie te houden.
  • Rolluik van staal. Wanneer jij een rolluik vooral wil kopen om je huis te beveiligen kan je het beste kiezen voor een rolluik van staal. Dit zijn de rolluiken die je nu nog vooral bij bedrijven en winkelpanden ziet. De rolluiken zijn echter ook steeds meer in opkomst bij particulieren gezien het toenemende aantal gewelddadige overvallen en inbraken in woningen. Een stalen rolluik heeft nog een heel groot voordeel wat de andere materialen van rolluiken niet hebben; ze zijn heel brandwerend. Dit zorgt er mede voor dat opstalverzekeraars jou nogal eens in de aanschafkosten van een dergelijk rolluik tegemoet willen komen of een korting op de premie geven. Jouw woning loopt immers veel minder risico wanneer hij is voorzien van een stalen rolluik.

Wat te doen bij twijfel?

Twijfel je nog welk materiaal jij voor je rolluik wil kiezen; schroom dan niet om de leverancier van rolluiken bij jou thuis te laten langskomen met een aantal voorbeeld lamellen die je kunt inspecteren. Jij kan op die manier de materialen in combinatie met jouw huis zien, en een keuze maken voor het juiste materiaal. Het draait er uiteindelijk om dat je tevreden bent met het rolluik wanneer het eenmaal geïnstalleerd is. Het resultaat moet immers weer jaren meegaan.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.