Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Rolluik voordelen

Rolluiken bieden je tenminste 4 voordelen en zijn deze hierna beschreven.

1) Isoleren

Ten eerste zijn rolluiken een perfect isolatiemiddel voor je huis. Als de rolluiken met koude dagen gesloten zijn of bijvoorbeeld als het hard stormt, dan blijft de warmte binnen en kan het niet gauw ontsnappen. Ook kan de kou van buiten moeilijker binnendringen. Dit betekent dus minder stookkosten omdat je de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Dubbele winst dus, zowel voor je portemonnee als voor het milieu.

2) Warmte buiten houden in de zomer

Ook in de zomer zijn rolluiken ideaal. Als je ze op warme dagen gesloten houdt kan de warmte niet doordringen in je huis en blijft het binnen koeler. Dit is niet alleen prettiger voor jezelf en andere bewoners maar betekent ook dat je (haast) geen airco hoeft te gebruiken.

3) Beveiliging

Rolluiken bieden ook beveiliging tegen ongewenste gasten in huis. Omdat rolluiken beveiligd zijn met allerlei extra verbeteringen zoals anti-optilveren en niet van buitenaf geopend kunnen worden (er zijn nog meer hulpmiddelen op de markt om de beveiliging verder te verhogen) is het nagenoeg onmogelijk om binnen te komen. Dit geldt voor woonhuizen, maar ook voor winkels en bedrijven bestaan er speciale rolluiken die het pand extra beschermen tegen inbraak.

4) Verduisteren

Verder zijn rolluiken ook ideaal om een vertrek mee te verduisteren. Als je er niet van houdt dat het licht is in de slaapkamer doe je gewoon de rolluiken dicht. Ook voor het weren van geluid of om ervoor te zorgen dat het geluid niet van buiten komt (of naar buiten gaat), kun je rolluiken gebruiken. Hiervoor bestaan ook speciale rolluiken.

Speciale rolluiken

Speciale rolluiken worden vaak gebruikt voor winkels of bedrijfspanden. Voorbeelden hiervan zijn brandwerende rolluiken of transparante rolluiken. Die laatste zul je niet aantreffen bij normale woonhuizen.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten