Prijzen rolluiken 2020

Als je rolluiken aanschaft, dan doe je dit vaak voor meerdere ramen. De prijs van een rolluik wordt berekent per afmeting per raam. De breedtes van de ramen bepalen voor een groot gedeelte wat voor jou de totale kosten zullen zijn.

Omdat we niet weten wat de afmetingen van jouw raam zijn hanteren we hieronder richtprijzen per m2. Hoe groter het rolluik moet zijn, hoe hoger uiteraard de kosten. Daarnaast zijn er eigenlijk 3 factoren die bepalen hoeveel je per m2 moet betalen, namelijk: 1) het rolluikblad zelf (de kwaliteit en het merk van het rolluik), 2) het materiaal (aluminium, hout, staal of kunststof) en 3) de dikte en hoogte van de lamellen (met/zonder isolatievoering bijv.).

Prijstabel 2020

In de volgende tabel zijn de globale kosten van 2 materialen te zien waarbij de kwaliteit van het rolluikblad belangrijk is. Hierbij kun je denken aan de fabrikant van het rolluik en de diktes van de lamellen. Kies je voor een B-merk dan zijn de kosten voor die afmeting ook lager.

 100 cm x 100 cm200 cm x 200 cm300 cm x 300 cm
Kunststof€75 tot €165 euro€200 tot €300 euro€375 tot €550 euro
Aluminium€110 tot €225 euro€400 tot €550 euro€700 tot €950 euro
Wil je de exacte kosten voor jouw opdracht weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

Het materiaal (kunststof of aluminium) speelt dus een rol in de kostprijs. De prijs kan tussen €75 euro en €225 euro per m2 uitkomen. Naast deze kosten zijn er nog drie belangrijke posten: de bediening, buismotor en de montage.

Prijs per type rolluik

Er zijn 3 type rolluiken waar je uit kunt kiezen, namelijk opbouwrolluiken, voorzetrolluik en inbouwrolluiken. Inbouwrolluiken zijn over het algemeen duurder omdat ze een net ander mechanisme in de omkasting hebben. De oprolbox wordt immers boven het raam in de muur geplaatst. Maar zijn de prijsverschillen tussen de 3 typen gering. Echter is het wel zo dat bij inbouwrolluiken veel breekwerk aan te past komt en daarom de totale prijs die je moet betalen een stuk hoger ligt. Waar de kosten allemaal van afhangen lees je in de volgende paragraaf.

Welke factoren beïnvloeden de uiteindelijke prijs?

Over het algemeen zijn er 5 factoren die de totale kosten zullen beïnvloeden, deze zijn:

  1. Het aantal rolluiken die je wilt plaatsen (dus hoeveel ramen wil je voorzien van rolluiken?).
  2. Het aantal vierkante meters x de eerder genoemde prijzen per m2.
  3. De bediening: ga je voor handmatige bediening of voor elektrische bediening?
  4. De manier van plaatsen (type rolluik): wil je inbouwrolluiken, voorzetrolluiken of opbouwrolluiken? Of een combinatie hiervan?
  5. Het materiaal: je kunt kiezen uit de eerder genoemde 4 materiaalsoorten. Deze zijn kunststof, aluminium, staal en hout (wordt in deze lijst nogmaals apart opgesomd).
Wil je inbouwrolluiken? Dan komen de kosten voor het breken en opnieuw metselen van je muur er ook nog bij.

Prijzen bediening

Zo zijn er verschillende manieren van bediening. Je kunt kiezen voor handmatige bediening, semi-automatische bediening met behulp van een schakelaar of kiezen voor een afstandsbediening i.c.m. een smartphone app. De kosten voor de bediening inclusief een eventueel elektrisch systeem liggen tussen de €100 euro en €300 euro per rolluik.

Type bedieningExtra prijs
Handmatig€20 euro
Elektrisch (semi-automatisch)€100 tot €150 euro
Elektrisch (met afstandbediening)€200 tot €300 euro

Prijzen montage

Tot slot is er dan nog de montage, welke je zelf kunt doen of kunt uitbesteden. Je kunt als je het zelf gaat doen zelf de omtrek van je toekomstige rolluik opmeten en de rolluiken monteren, maar dit is een precisie werkje. Montage wordt daarom vaak gedaan door een specialist, waaraan je ook kosten kwijt bent. En liggen de kosten meestal tussen de €100 euro en €250 euro per geval. Over het algemeen is een rolluikspecialist maximaal 3 uur op locatie en komt dit neer op zo een €75 euro per uur. Er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden voor de huur van een steiger en voor het voorrijden (na een bepaald aantal kilometers; buiten het servicegebied bijv.).

Wat kosten jouw rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio