Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Rolluiken plaatsen

De prijs van het plaatsen van een rolluik is afhankelijk van meerdere keuzes. Voor welk materiaal kies je bijvoorbeeld en welke afmeting? Wat ook meetelt, is of je voor handmatig of elektrisch bedienen gaat.

De grote vraag is natuurlijk ook of je het laat monteren door een professional. Met onze offerte service kun je prijzen vergelijken en rolluikbedrijven sturen je graag een vrijblijvende offerte op. Het vergelijken heeft zeker nut, gezien het prijsverschil tussen de aanbieders kan oplopen tot wel 25%. Door voor de beste offerte te kiezen kun je dus flink besparen.

Welke mogelijkheden?

Als je rolluiken plaatsen gaat dan kun je kiezen uit 3 type modellen. Deze zijn:

1) Voorzetrolluiken
Voorzetrolluiken heb je waarschijnlijk wel eens zien hangen boven een raam. Dit type is het ‘goedkoopst’ en biedt een snelle oplossing voor woningeigenaren die in het geval van bestaande bouw kiezen voor nieuwe rolluiken. De oprolbox is altijd boven het kozijn te zien, maar biedt het echter wel alle voordelen die rolluiken met zich meebrengen. Meer over: voorzetrolluiken.

2) Inbouwrolluiken
Inbouwrolluiken zijn een type welke al tijdens het ontwerp van een woning worden geïntegreerd in de muur (boven het raam). Het mooie aan inbouwrolluiken is, dat als ze eenmaal opgerold in de oprolbox zitten, ze niet te zien zijn. Als het gaat om bestaande bouw en je de hierboven genoemde oprolbox te lomp vindt, kun je eventueel voor inbouwrolluiken kiezen maar gezien er veel sloopwerk aan te pas komt zal dit een dure opgave worden. Meer over: inbouwrolluiken.

3) Opbouwrolluiken
Als laatste zijn er nog de opbouwrolluiken, deze worden op of in het raam geplaatst. Afhankelijk van je woning zal er dus gekeken moeten worden naar het juiste type. Meer over: opbouwrolluiken.

Hoe bevestig je een rolluik?

Je kunt het rolluik laten inbouwen, dit wordt vooral gedaan wanneer de woning nog gebouwd moet worden. Staat het huis er al, dan is een opbouwrolluik een voor de hand liggende keuze. Hierbij wordt het rolluik boven de buitenmuur en kozijn gezet. Verder is het plaatsen van het rolluik op het raam of de buitenmuur nog een manier die veel voorkomt. Deze rolluiken worden voorzetrolluiken genoemd.

Besparen

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op de aanschaf van rolluiken.

1) Zelf rolluiken plaatsen

Zelf een rolluik plaatsen is goedkoper, maar dan moet je wel uit het juiste hout gesneden zijn. Wat je onder meer nodig hebt, is een meetlint, waterpas, boormachine, schroevendraaiers en een metaalzaag. Heb je niet de juiste kennis en vaardigheden in huis, laat een ervaren vakman het zware werk doen en wees er gerust op dat de rolluiken snel en strak worden geplaatst. De kosten zullen wat hoger uitvallen, maar als je zelf in de fout gaat betaal je uiteindelijk veel meer. En bovendien vervalt de garantie als blijkt dat de rolluiken kapot gegaan zijn door verkeerde montage.

Ben je geen klusser? Kijk dan bij bespaartip nr. 2, 3 en 4.

2) Meer kopen

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer rolluiken gelijktijdig aan te schaffen, bijv. samen met de buurman of familieleden. In dat geval is het vaak mogelijk om korting te bedingen.

3) Kies voor handmatige bediening

Om kosten te besparen op je rolluiken kun je ook kiezen voor handmatige in plaats van elektrische bediening.

Of kies je liever voor elektrische rolluiken? Neem dan een draaiknop waarmee je het rolluik bedient in plaats van een afstandsbediening. Deze zijn namelijk voordeliger.

4) Offertes vergelijken

Voor de exacte kosten van rolluiken kun je het beste de prijzen bij een aantal leveranciers opvragen en het aanbod vergelijken. Bekijk goed wat je nodig hebt en vraag diverse offertes aan zodat je weet waar je aan toe bent en de leverancier kiest die het beste aanbod voor jou heeft.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten