Kunststof rolluiken

Vandaag de dag kun je kiezen voor veel materialen wanneer je (meer) privacy in je huis wil. In de zomer wil je graag een koel huis en een koele slaapkamer waarin het aangenaam toeven is. In de winter wil je graag rustig kunnen zitten in je huis zonder dat je direct inkijk hebt vanaf de straatkant. Het is dan ook vooral om die redenen dat veel mensen kiezen voor rolluiken. Rolluiken hebben een goede eigenschap; ze houden zon en geluid buiten en bieden jou privacy.

Kies je rolluiken van metaal, dan doe je een kostbare aanschaf. Metaal kies je vooral wanneer je rolluiken koopt om inbrekers mee af te schrikken. Een rolluik wat van metaal is gemaakt straalt een hoge mate van robuustheid uit. Daarnaast is het behoorlijk hufter-proof. Een rolluik wat van dit materiaal is gemaakt, is echter niet in iedere situatie toepasbaar. Dit kan wel wanneer je kiest voor kunststof rolluiken.

In welke situaties kies je voor kunststof rolluiken?

Kunststof rolluiken kan je kopen in een aantal situaties. Je kijkt in dat geval naar een aantal eigenschappen van de ondergrond waar ze op bevestigd worden. Woon je in een chalet of in een huis met een aparte muurbedekking aan de buitenkant, dan kan je het beste kiezen voor rolluiken die niet zo heel veel wegen. Kunststof rolluiken zijn in dat geval de ultieme oplossing. Ze zijn licht van gewicht en nagenoeg net zo functioneel als het duurdere aluminium of stalen rolluik.

Kies jij rolluiken voor de bovenverdieping van je huis om de zon tegen te houden, dan zijn kunststof rolluiken ook de allerbeste oplossing. Ze zijn heel gemakkelijk te bevestigen, en de geluids- en lichtwerende functie is nagenoeg hetzelfde. Rolluiken van kunststof zijn een ideale aankoop wanneer je geen specifieke veiligheidseisen aan rolluiken stelt. Wanneer je een wat lager budget hebt maar voor alle ramen in je huis graag rolluiken wilt hebben, dan zijn kunststof rolluiken de perfecte oplossing. Kunststof rolluiken kosten namelijk aanmerkelijk minder dan rolluiken die van metaal zijn gemaakt. Voor een paar honderd euro kan jij de ramen op je bovenverdieping al van kunststof rolluiken laten voorzien. Bij metalen rolluiken zou je zowat het dubbele kwijt kunnen zijn.

Wat zijn de voordelen van kunststof rolluiken?

De grootste voordelen van kunststof rolluiken noemden we al even kort; het gewicht en de prijs. Voor wie geen topprestaties eist van zijn rolluiken is kunststof de ideale materiaalkeuze. Wanneer je wil dat ze voor wat intensiever gebruik geschikt zijn is metaal wellicht handiger.

Wat zijn de nadelen van kunststof rolluiken?

Kunststof rolluiken hebben een zonwerende en geluidswerende functie. Ze hebben echter geen inbraakwerende functie. Met een schroevendraaier zijn kunststof rolluiken redelijk eenvoudig open te krijgen waarna een inbreker binnen in jouw huis vrij spel heeft.

Wanneer jij je rolluiken heel intensief, dus dagelijks, gebruikt is het een goed idee om niet te besparen op het materiaal en de kwaliteit van rolluiken. Krijgen jouw rolluiken regelmatig te maken met geweld van buitenaf door de ligging van je huis, dan doe je er goed aan om metalen rolluiken te kopen. Wil jij een combinatie van rolluiken? Kies dan voor metalen rolluiken op de benedenverdieping en kunststof rolluiken op de bovenverdieping.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.