Kunststof rolluiken

Kies je rolluiken van aluminium, dan doe je een kostbare aanschaf. Een rolluik wat van dit materiaal is gemaakt, is echter niet in iedere situatie toepasbaar. Dat is wel het geval bij rolluiken van kunststof. Een kleine vergelijking:

Kunststof Aluminium
goedkoperduurder
natuurlijke uitstralingmoderne uitstraling
zonwerendbescherming tegen zonlicht
privacy gewaarborgdprivacy gewaarborgd
verduisterendverduisterend
niet inbraakpreventiefinbraakpreventief
makkelijk schoonmakenmakkelijk schoonmaken

Wat zijn de voordelen van kunststof rolluiken?

De grootste voordelen zijn: het gewicht en de prijs. Voor wie geen topprestaties eist van zijn rolluiken is kunststof de ideale materiaalkeuze. Wanneer je wilt dat ze voor wat intensiever gebruik geschikt zijn is metaal beter.

Wat zijn de nadelen?

Kunststof rolluiken hebben een zonwerende en geluidswerende functie. Ze hebben echter geen inbraakwerende functie. Met een schroevendraaier zijn kunststof rolluiken redelijk eenvoudig open te krijgen.

Krijgen jouw rolluiken regelmatig te maken met geweld van buitenaf door de ligging van je huis, dan doe je er goed aan om metalen rolluiken te kopen. Wil je besparen op de kosten maar toch het maximale eruit halen? Dan kun je voor metalen rolluiken op de benedenverdieping gaan en kunststof rolluiken op de bovenverdieping. Gezien de techniek van vandaag zal er nagenoeg geen kleurverschil te zien zijn. Een rolluikspecialist bij jou in de buurt vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Prijstabel 2020

In de volgende tabel zijn de globale kosten te zien waarbij de kwaliteit van het rolluik leidend is. Hierbij moet je denken aan de fabrikant van het rolluik zelf, de kwaliteit van de buismotor en de diktes van de lamellen. Kies je voor een B-merk dan zijn de kosten voor die afmeting ook lager.

 100 cm x 100 cm200 cm x 200 cm300 cm x 300 cm
Kunststof€75 tot €165 euro€200 tot €300 euro€375 tot €550 euro
Wil je de exacte kosten voor jouw opdracht weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

Wat kosten jouw rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio