Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Zelf rolluiken plaatsen

Ben je zelf erg handig? Dan kun je natuurlijk ook zelf de rolluiken plaatsen. Dit is geen eenvoudige klus maar een goede klusser dient het wel te kunnen. Voordeel van het zelf plaatsen van rolluiken is dat het je minder kost.

Maak een stappenplan

Waarmee dien je rekening te houden als je zelf de rolluiken plaatst? Zorg er om te beginnen voor dat je alle gereedschap dat je nodig hebt, klaar hebt liggen. Er zal een gebruiksaanwijzing met de rolluiken meegeleverd worden.

Als je alles wat je nodig hebt verzameld hebt, begin je aan het voorbereidende werk. Dit houdt hoofdzakelijk in dat je meet hoe groot het raam is en hoe groot het rolluik moet worden. Dit laatste is ook afhankelijk van het type rolluik dat je uitgekozen hebt.

Na de voorbereiding kijk je naar de plaatsingsmogelijkheden van het rolluik. Je kunt kiezen voor een bevestiging in de gevel maar ook op de gevel. Als je bepaald hebt hoe je het rolluik wilt bevestigen kijk je of het nog op maat gemaakt dient te worden. Is de maat goed, dan bevestig je de geleiders en de kast aan elkaar om deze vervolgens op de muur vast te maken.

Daarna kun je het rolluik erin plaatsen en de bediening eraan vast maken. Sluit de kast en kijk of alles functioneert.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten