Veranda

Kies voor een veranda als alternatief voor rolluiken
Wil je graag een aanbouw aan je huis zetten waar je kunt zitten als het weer net even wat minder is? Denk dan eens aan een veranda. Dit is een aanbouw die je al dan niet dicht kunt maken en waar je ook buiten kunt gaan zitten als het nog niet warm genoeg is om in de tuin te relaxen.

Kleed de veranda naar eigen smaak aan

Een veranda kun je op dezelfde manier inrichten als een kamer in je huis en helemaal in jouw stijl aankleden. Je kunt de muren dichtmaken en er een vloer inleggen maar ook een loungeset aanschaffen waarmee je de inrichting compleet maakt. Omdat een veranda overdekt wordt is het vaak mogelijk om daar te zitten.

Functie van een veranda

Een veranda staat tegen het huis aan gebouwd en vervult op die manier een deel van de functie die je anders ook met rolluiken kunt bereiken. Je zorgt ervoor dat je huis beter geïsoleerd is omdat er een stuk extra aanstaat, maar je kunt met een veranda ook de zon buiten het huis houden en het is ook een stukje extra beveiliging zodat ongewenste gasten niet direct binnen staan in je huis.

Afwerking van een veranda aan de buitenzijde

Wil je de veranda netjes afwerken? Dan kun je ervoor kiezen om dit met een schuifpui te doen die je open of dicht kunt maken naar gelang het weer zich daartoe leent. Een andere mogelijkheid zijn zogenaamde veranda shutters (zie foto hierboven). Dit zijn (glazen) wanden waarmee je een veranda kunt afsluiten en je zelf uit de wind kunt zitten. Het geeft uiteraard ook meer privacy als je een deel van de veranda dicht kunt maken. De shutters zijn in veel verschillende modellen verkrijgbaar en kunnen als vaste luiken of luiken die je kunt schuiven, zoals een schuifpui, gemaakt worden. Ook is het mogelijk een wand te maken die je kunt vouwen tijdens het openen en sluiten.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.