Rolpoorten (garagepoorten)

Rolpoorten voor je garage
Ben je op zoek naar een veilige en handige afsluiting van je garage? Rolpoorten zijn gebruiksvriendelijk en bieden veiligheid tegen inbraak. Een rolpoort zag je eerst vooral nog bij de grotere huizen, bij mensen die het zich konden permitteren. Toch zijn steeds meer mensen overtuigd van de voordelen van rolpoorten. Er zijn verschillende typen beschikbaar en daardoor zijn ze aan te passen op elke garage of berging, ongeacht de ruimte die je hebt.

Horizontaal en verticaal

Je kunt rolpoorten op horizontale en verticale wijze laten openen. Vaak heb je voor de verticale variant iets meer ruimte nodig aan de buitenkant en houd je binnen in je garage meer ruimte over. Deze verticale rolpoorten gaan open van beneden naar boven en schuiven langs het dak je garage in. De horizontale rolpoorten schuiven open van links naar rechts. Bij ruimtegebrek aan de buitenkant is een horizontale garagepoort aan te raden, binnen in de garage houd je wel iets minder ruimte over.

De horizontale garagepoort heeft overigens als voordeel dat je hem ook gedeeltelijk kunt openen, waardoor deze kan dienen als extra deur.

De werking

De oude garagepoorten moesten handmatig worden geopend en dit kost vaak veel moeite, waardoor de garagepoort vaak ongebruikt blijft. Wil je echter je auto niet open en bloot op je erf hebben staan, dan zijn de rolpoorten een uitstekende optie. De poorten werken elektronisch, waardoor je ze kunt openen vanuit je auto. Om dit te doen hoef je alleen maar het zendertje aan je sleutelbos te binden en je hoeft dus niet meer uit te stappen om je auto binnen te parkeren.

Isolatie

Rolpoorten zijn beter geïsoleerd omdat ze worden ingebouwd in de grond. Zo komt er weinig lucht van buiten de garage binnen. Dit is dus zowel handig in de zomer als in de winter.

Thuis

Wil je ook graag rolpoorten voor je garage of berging? Voor meer specificaties kun je dan vrijblijvend een offerte aanvragen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.