Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Rolluik reparatie/herstellen

Op het moment dat de techniek jou in de steek laat kan het dus zomaar zijn dat je rolluik opeens niet meer open of dicht wil. In die gevallen is een rolluik reparatie onvermijdelijk.

Is je rolluik ondertussen al ouder dan 15 jaar dan is het wellicht verstandiger om deze te vervangen.

Een reparatie met spoed

In principe kan je 24/7 een reparateur van rolluiken laten langskomen. Dat is vooral heel handig wanneer het rolluik van je winkel er ’s avonds opeens mee ophoudt terwijl je het altijd sluit als beveiliging tegen inbraak. Houd er rekening mee dat er kosten in rekening worden gebracht door de reparateur. Een spoedreparatie kan zomaar een meerprijs van 25% op je totale rekening van de reparatie bedragen. Het is dus aan jou om te bepalen of je de reparatie nog een dag kunt uitstellen.

Welk merk rolluik heb je?

Heb jij destijds gekozen voor een B-merk of een huismerk vanwege de prijs; houd er dan rekening mee dat deze rolluiken niet altijd meer te repareren zijn. Wanneer er een bepaald onderdeel moet worden vervangen maar niet meer geleverd wordt, heb je een probleem. In dat geval zit je helaas vast aan de aanschaf van een nieuw rolluik. Heb jij echter een A-merk rolluik zoals Somfy of Heroal, dan zijn vervangende onderdelen altijd nog wel na te leveren.

Waardoor rolluik kapot?

Het kan noodzakelijk zijn dat je rolluik kapot is en deze gerepareerd moet worden. Een reden waarom deze niet meer doet kan een van het onderstaande zijn:

  • Krakende of piepende buismotor
  • Buismotor defect
  • Kapotte lamellen
  • Afstandsbediening werkt niet meer
  • Rolluiklint gebroken of zit vast
  • Bandopwinder werkt niet meer

Globale kosten voor herstellen

Mocht je dus een A-merk rolluik hebben dan kun je deze vaak nog repareren door een of meerdere onderdelen te vervangen.

Hoe repareren? Prijs per rolluik
Lamel(len) vervangen €25 per stuk
Bediening vervangen €20 tot €300
Buismotor vervangen €200 tot €300

Wil je weten wat de reparatie van jouw rolluiken gaan kosten? Vraag dan gratis offertes bij meerdere specialisten op. Zo kun je de prijzen vergelijken en kijken wie jou het beste kan helpen.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten