Rolhekken

Rolhekken voor een goede beveiliging
Als je een winkel goed wilt afsluiten of doorgang stevig wilt afscheiden, dan zijn rolhekken een solide optie. Je ziet de rolhekken vooral voor winkelpanden, als extra beveiliging na het afsluiten van de zaak. Maar ook winkelcentra worden door de rolhekken hermetisch afgesloten. De kwaliteit van het hekwerk is dat het bijna niet te doorbreken is en dus zeer goed werkt als beveiliging.

Doorkijken nog steeds mogelijk

Hoewel de rolhekken optimale bescherming bieden tegen inbrekers, blijven ze zelfs als ze omlaag hangen, nog steeds doorzichtig. Ook hebben de rolhekken afhankelijk van de situatie nog steeds ventilatiegaten. De rolhekken zijn voorzien van het stevigste materiaal en verbonden door harde schakels die het tot een betrouwbaar geheel maken. Veel winkeliers kiezen er dan ook voor om één voor het winkelpand te hebben.

De voordelen

Voor winkeliers zijn de voordelen zeer duidelijk. Je hoeft je op tijden dat je gesloten bent geen zorgen meer te maken over inbraak. Daarbij worden de rolhekken speciaal op maat gemaakt, zelfs voor de grootste oppervlakten. De materiaalsoort van de meeste rolhekken is staal of aluminium en dat is voor inbrekers niet gemakkelijk te doorbreken.

Hoe te bedienen?

Rolhekken zijn op heel veel manieren te bedienen. De meest gebruikte vorm voor winkeliers is de sleutelschakelaar, waarmee het hekwerk handmatig omhoog of opengeschoven kan worden. De sleutelschakelaar is verplicht in openbare ruimtes en wordt meestal geleverd met een beveiligingssysteem.

Ook kun je de rolhekken bedienen met een afstandsbediening, die voorzien is van een unieke code. Zo kun je het hekwerk op afstand bedienen. Tevens is een normale draaischakelaar een optie, maar dit kan eigenlijk alleen in een beveiligde omgeving. Tot slot kun je nog speciale codes of vingerafdruklezers gebruiken, maar dit zie je niet vaak.

Extra

De kosten van de rolhekken vallen samen met omkasting, besturingen en beveiliging plus de algemene aanschafprijs.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.