Goedkope rolluiken

De eigenschappen van goedkope rolluiken
Rolluiken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Doorgaans hangen mensen de rolluiken voor hun raam of bijvoorbeeld garagedeur. De grote voordelen hiervan is dat rolluiken optimaal isoleren, fel zonlicht tegenhouden en toch kunnen zorgen voor een prettige lichtinval in je huis. Rolluiken zijn over het algemeen een duurzame investering en ze kunnen dan ook tenminste vijftien jaar mee. Hoeveel je uit wilt geven aan de rolluiken, hangt uiteraard af van je budget. We gaan daarom de eigenschappen van goedkope rolluiken verder bespreken.

Veel reclame door bedrijven

Net als bij andere producten maken bedrijven ook bij rolluiken volop reclame voor ‘de goedkoopste rolluiken van topkwaliteit’. Dat is natuurlijk mogelijk, maar zekerheid van topkwaliteit voor een lage prijs heb je nooit. Hoe je dan precies weet wat je koopt? Dat weet je eigenlijk nooit. Als je verschillende leveranciers van rolluiken wilt vergelijken, is het aan te raden om allereerst reviews te lezen, maar ook vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. In de voorwaarden staat vaak meer over de kwaliteit van de rolluiken.

Materiaal

Goedkope rolluiken zijn vaak van kunststof gemaakt. Doorgaans kiezen mensen voor kunststof, omdat dit een stuk goedkoper is dan aluminium rolluiken. De kunststof rolluiken beschikken over de basisvoorwaarden, zoals privacy, bescherming tegen fel zonlicht en vaak kun je ze ook gebruiken om ruimtes volledig te verduisteren. Kunststof is echter gevoeliger voor inbraak, omdat het materiaal lichter en dus minder sterk is.

De prijs

Hoeveel de goedkope rolluiken daadwerkelijk kosten, is afhankelijk van meerdere factoren. Het eerder genoemde materiaal, de afmetingen van je raam, de bediening en de plek van plaatsing zijn enkele van die factoren. Het plaatsen van de rolluiken kun je zelf doen, hoewel dit wel zeer ingewikkeld is. Montage is daarom aan te raden. De minimale prijs voor een goedkoop rolluik van 2.5 meter breed ligt zodoende tussen de €200 euro en €400 euro, alles inclusief de genoemde factoren.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.