Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.be
Rolluik-info.be

Garantieregeling

Bij de aankoop van rolluiken krijg je in de meeste gevallen een vaste garantie waar je het bedrijf aan mag houden en is veelal geregeld door de fabrikant.

5 jaar

De reguliere periode die men neemt voor de garantie op rolluiken is 5 jaar. Vijf jaar is als standaard genomen, maar het is verstandig om voor de aankoop te vragen naar de voorwaarden bij het bedrijf waar je de rolluiken wilt kopen. Vaak zijn de rolluiken echter van dermate goede kwaliteit, dat deze garantie meer een zekerheid is dat je als kopende partij niet kan worden afgezet. Binnen de voorwaarden staat vaak onder welke omstandigheden die garantie niet meer geldt en dit kan ook verschillen per leverancier.

Levensduur

Rolluiken hebben een lange levensduur, meestal tenminste 15 jaar. Hoe lang een rolluik daadwerkelijk mee gaat hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Onderhoud is misschien wel het belangrijkste, maar ook de omgeving waarin de rolluiken zijn geplaatst is van belang. Als de rolluiken aan de buitenkant hangen, wat in principe normaal is, dan kan de levensduur verkort worden door toedoen van de weersomstandigheden. De kosten die volgen op schade hierdoor worden binnen de garantieregeling van 5 jaar gedeeltelijk gedekt, bijvoorbeeld als de lamellen zijn beschadigd.

Waarom dan toch garantie?

De garantieregeling voor rolluiken is puur bedoelt om louche bedrijven die rolluiken verkopen voor een onnatuurlijke prijs te bestrijden. Vaak zijn de hele goedkope rolluiken van slechte kwaliteit en gaan ze maar kort mee. Om de consument te beschermen is daarom de garantieregeling in het leven geroepen en krijgt iedereen 5 jaar garantie onder normale omstandigheden.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende rolluikspecialisten