Dakraam

Een rolluik voor je dakraam
Wie kent ze niet? De dakramen op schuine daken. Vaak zijn er meerdere dakramen te ontdekken, die allen dag- en zonlicht het huis in laten komen. De dakramen zijn lastig te verduisteren, omdat er geen rechte gordijnen voor te hangen zijn. En omdat onder een dakraam op de twee etage zich vaak een slaap- of badkamer bevindt, is het wel zo lekker om deze ruimte goed te kunnen verduisteren en fel zonlicht te kunnen tegenhouden. Daarom zijn rolluiken een goede en betaalbare optie.

Wat zijn de voordelen

Rolluiken maken het gebruik van gordijnen volledig onnodig. Je kunt met de rolluiken een volledige ruimte verduisteren, waardoor je effectief een volle nacht (en eventueel ochtend) door kunt slapen, zonder last te hebben van de intreding van daglicht. De rolluiken voor onder het dakraam worden dan ook specifiek aangeraden voor slaapkamers. De bediening van zo’n rolluik kan ook heel gemakkelijk op afstand worden gemaakt, waardoor je ’s ochtends niet eerst je bed uit hoeft om licht in de kamer te creëren.

Waarom hier rolluiken?

Wellicht heb je nooit echt last gehad van de lichtinval, of eventueel een felle zon in de kamer onder het dakraam. Dan nog kan een rolluik heel handig zijn. Hogere etages zijn namelijk gevoelig voor warmte, die ook nog eens lang blijft hangen. Dit komt vaak omdat de felle zon op je ramen kan schijnen en deze niet wordt geabsorbeerd, maar doorstralen naar de ruimte onder het raam. Rolluiken zorgen voor optimale warmte- of kouwering.

Dit ga je in financieel opzicht dan ook positief merken in de energiekosten, want voor kou geldt dezelfde isolerende werking van dit product. Je verwarmingselementen hoeven daardoor minder moeite te doen om ruimtes te verwarmen, omdat de algemene temperatuur beter te reguleren is. Er gaat simpelweg minder snel warmte verloren.

Minder geluid

Het waaien van de wind of het tikken van regen op het raam; het kan vervelend voor je zijn. De rolluiken voor een dakraam, waarop de regen stijl naar beneden valt, zorgen voor een demping van dat geluid. Laat je verder informeren over de mogelijkheden door het aanvragen van meerdere offertes.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.