Bandoprollers

Bandoprollers voor rolluiken
Het oprollen of uitrollen van rolluiken ging voorheen altijd handmatig, door middel van opwinden van de band. Dit opwinden kost meer moeite dan de bandoprollers van tegenwoordig, die elektronisch kunnen werken. Je hoeft alleen nog maar een knopje in te drukken of een knop om te draaien en de rolluiken doen hun werk.

Voorheen

Wie kent ze niet, de zonneschermen of rolluiken van vroeger. Hierbij moest je altijd behoorlijk wat moeite doen om de luiken op te rollen of terug te rollen. Dit ging handmatig door het draaien aan een zwengel, vaak een onhandige manier. In de loop van de tijd is de moeite van het oprollen door middel van een zwengel wel afgenomen, maar het gemak van een elektrische bandoproller is een sterke vooruitgang.

Aan de muur

Je kunt bandoprollers aan de muur ophangen, zodat het grotendeels aan het zicht onttrokken wordt. Wat overblijft is het gemak. Niet elk materiaal voor de rolluiken is even makkelijk op te rollen, zoals aluminium wat van zichzelf zwaarder is. Met de elektrische bandoprollers heb je daar geen last meer van.

De eigenschappen van het product

Je kunt uiteraard nog kiezen voor de originele bandoprollers die niet automatisch gestuurd zijn, maar handmatig worden gebruikt. De elektrische variant heeft vaak een maximale trekkracht van ongeveer 30 kilo, doorgaans geschikt voor vrijwel alle rolluiken. Deze werkt vaak door een apparaatje aan de muur, waar de toetsen voor omhoog en omlaag zijn te vinden. Zo zijn je rolluiken zomaar ingesteld op de voor jou juiste hoogte en hoef je zelf veel minder moeite te doen. Vind je het niet erg om zelf de band op te rollen? Dan kan je dit best wel wat geld besparen. Heb je liever het gemak van een elektrische bandoproller? Dan ben je daar circa €100 euro extra voor kwijt.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.