Afmeting rolluiken

Kies de juiste afmeting voor je rolluiken
Een rolluik in je huis brengt een hoop comfort mee. Je hebt geen last meer van een laaghangende felle zon en de rolluiken werken isolerend, waardoor warmte en/of kou buiten blijven. Vaak willen mensen de rolluiken ook gebruiken voor verduistering van een ruimte, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Het is dan van belang om de juiste afmeting voor de rolluiken te hebben, zodat jouw nachtrust niet in gevaar komt.

Alle soorten en maten

Rolluiken zijn er in verschillende afmetingen. De standaard afmetingen van een rolluik zijn 100 bij 100 centimeter voor kleinere vierkante ramen, of 100 bij 200 centimeter voor de rechthoekige grotere ramen die je vaak ziet bij huizen. Daarnaast kun je nog kiezen voor specifieke afmetingen.

Drie soorten plaatsing

Je kunt een rolluik plaatsen op drie manieren. Bij een nieuwbouwhuis heb je doorgaans de meeste keuze. Je kunt rolluiken in de muur laten inbouwen, op de muur bouwen of op het kozijn bouwen. Bij oudere huizen gaat het om een renovatie en kun je kiezen tussen plaatsing op de muur of op de kozijnen.

Als je de rolluiken op het kozijn plaatst dan kan je gewoon de lengte en breedte van het kozijn pakken als afmeting. Bouw je de rolluiken echter in of op de muur, dan moet je zowel in de lengte als breedte een paar centimeter extra pakken. Je kan dit maatwerk laten doen door een specialist om zeker te zijn van de juiste afmeting van je rolluiken.

Prijs bepaling op basis van gegevens

Als je de juiste afmetingen voor de rolluiken hebt gevonden, kun je dit meenemen bij de aanvraag van meerdere offertes. Mocht je niet zeker zijn van de afmetingen geef dan aan dat je een huisbezoek wenst zodat een specialist de ramen en deuren kan komen opmeten. Bij grotere afmetingen horen vanzelfsprekend hogere kosten. Om het geschikte bedrijf te vinden voor de plaatsing van de rolluiken is het aan te raden vrijblijvende offertes aan te vragen om goed te kunnen vergelijken. Dit kost je geen extra geld, maar biedt je wel meer inzicht in de verschillende mogelijkheden.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.