Zonnescherm

Koop een zonnescherm in plaats van rolluiken
Ben je op zoek naar een zonwering maar vind je rolluiken te duur in aanschaf of misschien niet mooi of ideaal? Dan zijn er ook nog andere manieren om de zon buiten te houden. Je kunt hierbij eerst een keuze maken tussen zonwering voor binnen of voor buiten. Als je kiest voor buitenzonwering, dan houdt deze de zon al weg bij je ramen voordat deze de ramen ook daadwerkelijk bereikt heeft.

Soorten buitenzonwering

Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld screens, een zonnscherm, een uitvalscherm, een knikarmscherm, een markies of shutters. Voor deze vormen van zonwering geldt dat ze allemaal aan de buitenkant van het huis bevestigd worden. Ze houden in de zomer de zon en de warmte buiten en zorgen er dan ook voor dat je minder gebruik van de airco hoeft te maken.

Als je de zonwering ook in de winter gebruikt door bijvoorbeeld de screens te sluiten, houd je ook meer warmte binnen en bespaar je zo op je stookkosten.

Kosten zonwering

De kosten voor de verschillende manieren van zonwering lopen sterk uiteen. Dit is afhankelijk van de grootte van de zonwering, wat voor type zonwering je kiest en wat voor bediening je erbij wilt hebben. Houd ook rekening met de kosten voor montage. Een voorbeeld voor een buitenzonwering van een meter breed: voor een zonnescherm of uitvalscherm betaal je zo’n €170 euro per meter. Kies je voor shutters, dan kom je al snel uit rond de €300 euro. Een knikarmscherm is veruit het duurst en kost zo’n €650 euro per meter. Voor alle soorten zonwering geldt dat de montagekosten er nog bijkomen. Hoeveel deze bedragen hangt af van het type zonwering dat je kiest. De prijs van de bediening is afhankelijk van het feit of je voor handmatige of elektrische bediening kiest. Buitenzonwering is niet eenvoudig zelf aan te brengen en kun je het beste door een erkend bedrijf laten doen zodat het altijd goed is en je er ook nog garantie op hebt.

Binnenzonwering

Een ander alternatief voor rolluiken als zonwering is binnenzonwering. Dit kunnen bijvoorbeeld lamellen, rolgordijnen of jaloezieën zijn. Dit type zonwering heeft een dubbele functie, want het is namelijk ook geschikt als raamdecoratie. Binnenzonwering houdt de warmte ook buiten en zorgt meteen voor een stukje privacy omdat je niet makkelijk binnen kunt kijken. Binnenzonwering is voordeliger dan buitenzonwering, niet in de laatste plaats omdat je deze over het algemeen ook zelf kunt monteren als je een beetje handig bent. Denk bij jaloezieën bijvoorbeeld eens aan prijzen beginnend bij zo’n €90 euro per meter. Voor rolgordijnen variëren de prijzen afhankelijk of je verduisterende of licht doorlatende rolgordijnen wilt hebben.

Maak de juiste keuze

Heb je interesse in zonneschermen enkel om de zon en de warmte buiten de deur te houden? Dan kies je het beste voor buitenzonwering. Kom je er zelf niet helemaal zelf uit, dan kun je altijd advies inwinnen bij een erkend bedrijf. Zij kunnen ook samen met jou kijken wat de mogelijkheden zijn en welk soort zonwering het beste bij jou en je huis past.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.