Voordelen rolluiken

Wat zijn de voordelen van rolluiken?
Rolluiken hebben een groot aantal voordelen, die we even kort voor je op een rijtje gezet hebben.

Isolatie in de winter

Ten eerste zijn rolluiken een perfect isolatiemiddel voor je huis. Als de rolluiken met koude dagen gesloten zijn of bijvoorbeeld als het hard stormt, dan blijft de warmte bij jou binnen en kan niet ontsnappen naar buiten. Ook kan de kou van buiten moeilijker binnendringen. Als de rolluiken goed gesloten kunnen worden betekent dit ook minder stookkosten en hoeft je verwarming minder hard te werken. Dubbele winst dus, zowel voor je portemonnee als voor het milieu.

Houd de warmte buiten in de zomer

Ook in de zomer zijn rolluiken ideaal. Als je de rolluiken op warme dagen goed gesloten houdt kan de warmte niet doordringen in je huis en blijft het er lekker koel. Dit is niet alleen prettiger voor jezelf maar betekent ook dat je geen airco hoeft te gebruiken.

Beveiliging

Rolluiken bieden ook een stukje beveiliging tegen ongewenste gasten in huis. Omdat rolluiken beveiligd zijn en niet van buitenaf geopend kunnen worden (er zijn ook extra hulpmiddelen op de markt om de beveiliging te versterken) is het nagenoeg onmogelijk om zo binnen te komen. Dit geldt voor woonhuizen, maar voor winkels en bedrijven bestaan er speciale rolluiken die het pand extra beschermen tegen inbraak.

Verduisteren

Verder zijn rolluiken ook ideaal om een vertrek mee te verduisteren. Als je er niet van houdt dat het licht is in de slaapkamer doe je gewoon de rolluiken dicht. Ook voor het weren van geluid of om ervoor te zorgen dat het geluid niet naar buiten komt, kun je prima rolluiken gebruiken. Hiervoor bestaan ook speciale rolluiken.

Speciale rolluiken

Andere speciale rolluiken worden vaak gebruikt voor winkels of bedrijfspanden. Voorbeelden hiervan zijn brandwerende rolluiken of transparante rolluiken. De laatste zul je niet aantreffen bij normale woonhuizen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.