Rolluiken voor woningen

Multifunctionele rolluiken voor woningen
Rolluiken voor je woning zijn multifunctioneel en handig. Niet alleen biedt het extra beveiliging tegen inbrekers, maar het heeft ook nog eens een isolerende werking die van pas kan komen in de zomer en de winter. Je kunt de rolluiken bijvoorbeeld voor je ramen plaatsen, maar ook voor deuren. Wat zijn de eigenschappen van rolluiken voor woningen?

De werking

Het kan in de zomer voorkomen dat je veel last hebt van een laaghangende felle zon. Als je dan elektronisch gestuurde rolluiken hebt, is dit probleem zomaar opgelost. Maar ook de isolerende werking van rolluiken is een groot voordeel. In de zomer houd je zo de warmte buiten, terwijl je in de winter de kou buiten houdt. Zo ben je in elk jaargetijde verzekerd van de juiste temperatuur in huis. De isolerende werking betekent minder hoge stookkosten in de winter, omdat de temperatuur binnen beter gereguleerd kan worden zonder het overmatige gebruik van de verwarming.

Nachtrust

Afhankelijk van het type rolluik kan je lichtinval volledig minimaliseren. Zo kun je een rolluik voor de ramen van je slaapkamer plaatsen om zo volledig verduistering te creƫren. Mensen die houden van een goede nachtrust en gevoelig zijn voor lichtinval zullen dit het overwegen waard vinden.

Extra veiligheid

De rolluiken bieden tot slot nog grote voordelen op het gebied van inbraakpreventie. Over het algemeen kiezen inbrekers de makkelijkste prooi; huizen die niet over goede beveiliging beschikken. Met rolluiken voor je ramen kun je inbrekers afschrikken. Dit hoeft niet elke dag of nacht, maar geeft wel een stuk extra zekerheid als je bijvoorbeeld een lange periode op vakantie gaat.

Keuze

Rolluiken zijn er in verschillende vormen en kleuren. De meest gangbare kleur voor rolluiken is wit, omdat deze kleur het licht toch nog enigszins door laat. Wil je wel volledige verduistering voor bijvoorbeeld je slaapkamerraam, dan is zwart of een andere donkere kleur ook verkrijgbaar. De rolluiken worden geplaatst boven de ramen en zijn steeds vaker van binnenuit te bedienen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.