Rolluiken vergelijken

Rolluiken vergelijken maakt het verschil
De vraag naar rolluiken is tegenwoordig groot. Dat is niet zo gek, ze zien er immers fraai uit en beschermen het huis tegen hitte en kou, vocht en lawaai. Wie tijdens de zomermaanden bijvoorbeeld in een koel huis wil genieten van zijn vakantiedagen, gaat op zoek naar rolluiken. De vraag is alleen waar je die vindt en welke zijn geschikt en voordelig. Dat vind je niet zomaar uit, zeker niet als leek, en daarom is het verstandig om je eerst te verdiepen en dan te gaan vergelijken. Prijzen, merken en aanbiedingen, het maakt nogal een verschil.

Prijzen lopen flink uiteen

Hoeveel kost het? Dat is toch wel wat iedereen zichzelf als eerste afvraagt. En terecht. Er zijn rolluiken die niet meer dan €100 euro kosten, maar een prijskaartje van €600 euro is evengoed mogelijk. Het ligt aan het materiaal, is het gemaakt van kunststof of aluminium? Daarbij speelt de grootte natuurlijk ook een rol. Een rolluik van 1 x 1 meter is een stuk goedkoper dan eentje van 3 x 3 meter. Als je het daarbij niet erg vindt om een rolluik met de hand te bedienen, dan beperk je de kosten aanzienlijk. Elektrisch bedienen is nu eenmaal duurder, soms zelfs €200 euro meer. Verder moet je inschatten of je de rolluiken zelf gaat monteren of het door een specialist laat doen. De prijzen lopen in totaal hoe dan ook behoorlijk uiteen en kunnen oplopen tot wel 40%. Vergelijk de rolluiken dus zorgvuldig. Bedrijven bieden offertes aan, deze kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed inzicht van de mogelijkheden te krijgen.

Bepaal vooraf het doel

Belangrijkste vraag is waarom je een rolluik wilt aanschaffen. Is het omdat je geen zin hebt om te liggen zweten als de zon pal op je woonkamer schijnt, kan je niet tegen het lawaai van het speelplein aan de overkant van de straat, ben je niet happig op pottenkijkers of ben je bang voor een inbraak in je eigen winkel? Verschillende eisen, verschillende rolluiken. Grote rolluikfabrikanten spelen hier goed op in. Huismerken zijn voordeliger, maar er zijn voldoende topmerken die meer kwaliteit bieden en volledig kunnen aansluiten op je wensen. Als je bovendien een specialist inschakelt, dan ben je verzekerd van perfect geplaatste rolluiken, maar ook hier geldt weer dat vergelijken veel centjes bespaard.

Veel opties, veel denkwerk

Wat voor rolluiken zijn er dan allemaal? Als je zeker weet voor welk doeleinde je de rolluik wilt aanschaffen, dan ga je je met deze vraag bezighouden. Je kan kiezen uit diverse soorten en opties. Wil je bijvoorbeeld een rolluik van kunststof of aluminium en moet deze groot of klein zijn? En wil je de rolluiken handmatig of automatisch bedienen? Bepaal dit van tevoren, dat bespaart je een hoop irritatie en geld. Als het huis nog in de steigers staat, kan je rolluiken laten inbouwen. Anders moet je een opbouwrolluik nemen of kiezen voor een voorzetrolluik. Denk hier goed over na en stel tevens vast of je behoefte hebt aan een volledige verduistering of toch liever wat meer lichtinval. En hoeveel is extra comfort je waard? Een geïntegreerde hor houdt de muggen buiten en er zijn sensoren die vanzelf op licht reageren.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.