Tips

Tips voor de aanschaf van rolluiken
Rolluiken zijn een goede investering voor je huis, zeker als je kijkt naar de isolerende werking. Doordat er minder warmte verloren gaat als de rolluiken met koud weer gesloten zijn, kun je flink besparen op de stookkosten.

In de zomer kun je ook besparen, omdat je de warmte buiten houdt en dus minder gebruik hoeft te maken van de airco. We geven je een aantal tips om door te lezen voordat je overgaat tot de aanschaf van rolluiken.

Vraag advies

Als je niet precies weet wat je wilt hebben en wat het meest geschikt is voor je huis, vraag dan advies bij een erkend bedrijf en neem dit advies ook ter harte. Door hun ervaring weten zij het beste wat voor rolluiken je kunt aanschaffen.

Vraag eenvoudig offertes op

Je kunt offertes al snel in huis hebben en dan kun je op je gemak eens kijken wat de mogelijkheden zijn en kiezen voor de optie die jou het meeste aanstaat. Is er niets bij dat je wat lijkt? Zoek dan nog even verder of vraag andere gebruikers van rolluiken waar zij deze gekocht hebben en wat hun ervaringen zijn. Zorg ervoor dat je voordat je rolluiken aanschaft diverse offertes laat maken bij verschillende bedrijven. De kosten kunnen sterk uiteenlopen, zeker voor de berekende uurlonen. Als je een offerte hebt die naar je zin is, ga dan pas in zee met het betreffende bedrijf.

Bespaar op de kosten

Wil je besparen in de kosten? Kies er dan voor om meer rolluiken tegelijk aan te schaffen. Als je voor allemaal dezelfde rolluiken kiest geeft dit niet alleen een mooiere en uniforme uitstraling aan je huis, maar is het vaak ook mogelijk om af te dingen om de prijs. Als je meer rolluiken tegelijk bestelt kun je vaak een betere prijs afspreken met de leverancier.

Beding korting

Heb je zelf maar één rolluik nodig? Vraag dan eens of andere mensen ook interesse hebben, bijvoorbeeld familieleden of de buurman. Ook dan geldt dat je korting kunt bedingen omdat je meer luiken in één keer besteld. Bovendien betaal je maar één keer voorrijkosten als alle luiken op dezelfde dag gemonteerd worden.

Regel garantie

Zorg er altijd voor dat je garantie hebt op zowel het rolluik zelf als de montage. Over het algemeen is de garantie vijf jaar. Als je het rolluik door een bedrijf laat installeren kun je ook altijd bij hen terecht met problemen of als er iets stuk gaat. Functioneert je rolluik bijvoorbeeld niet goed doordat het slecht oprolt? Dan is dit een probleem waarmee je bij degene die het geleverd en gemonteerd heeft terecht kunt. Door de garantie die erop zit hoef je het probleem dan niet zelf op te lossen en kom je ook niet voor extra kosten te staan.

Kies voor handmatige bediening indien mogelijk

Heb je een rolluik nodig dat niet vaak open of dicht hoeft of is het maar een klein raam waarvoor het komt te hangen? Kies dan om kosten te besparen voor handmatige bediening.

Bespaar op elektrische bediening

Kies je voor elektrische bediening maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je ook in plaats daarvan voor een dure afstandsbediening kiezen voor een motortje in combinatie met een draaiknop om het rolluik in werking te zetten.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.