Premie rolluiken

Hoe krijg je subsidie voor winkel of particulier?
Als winkelier kun je van tijd tot tijd subsidie krijgen op rolluiken die je aan de buitenzijde van je winkel laat hangen of dichte rolluiken juist laat verwijderen (denk aan het historische binnenstad van Brussel of Antwerpen bijvoorbeeld).

Premies in België

In België kun je als particulier ook subsidie krijgen op rolluiken die je aanbrengt in je eigen woonhuis. De premie rolluiken vallen onder de verbeteringspremie. Er is ook een aanpassingspremie en wordt alleen in bepaalde gevallen uitgekeerd en geldt voor de motor van een elektrisch rolluik. Deze dient een motor met rem te hebben en een starre verbinding waardoor het luik niet eenvoudig opgetild kan worden van buitenaf. Als het rolluik aan deze voorwaarden voldoet wordt inbreken moeilijker gemaakt. Wil je in aanmerking komen voor subsidie, dan dient het rolluik aan een groot aantal Europese keuringsnormen te voldoen. Verder staat het premiebedrag vermeld onder kopje 2. van de Vlaamse verbeteringspremie, zie:

2. Buitenschrijnwerk (premiebedrag €1.250 euro)

  • Het vernieuwen van bestaande ramen (het raamkader), buitendeuren en rolluiken als er gelijk met deze werken ook dubbele beglazing wordt aangebracht.
  • Nieuwe rolluiken worden alleen gesubsidieerd als ook de ramen vervangen worden.
  • De kosten voor de afwerking (binnen en buiten) komen in aanmerking.

Houd wel rekening met wat wel en niet wordt vergoedt onder deze premie. Het vervangen van de ramen is tevens ook verplicht. Zaken zoals veranda’s vallen buiten de premie. Lees verder: www.vlaanderen.be/verbeterpremie

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.