Sierluiken

Voorzie je huis van sierluiken
Wil je graag luiken aan je huis maar zie je de moderne rolluiken niet zitten omdat dit totaal niet bij de stijl van je huis past? Of heeft je huis al luiken of vensters die wel een keertje aan vervanging toe zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om sierluiken te nemen. Sierluiken worden van verschillende materialen gemaakt maar het gebruik van aluminium en hout komt ook veel voor.

Mooi en functioneel

Sierluiken vormen niet alleen een mooie afronding aan de buitenzijde van je huis, ze hebben ook een functie. Ze zorgen ervoor dat er geen licht naar binnenkomt en je kunt ze dichtmaken als het buiten donker wordt, zodat mensen niet zo makkelijk meer naar binnen kunnen kijken. Ook houden ze op koude dagen de warmte binnen.

Kies het juiste beslag

Om ervoor te zorgen dat de sierluiken ook goed werken, dien je er ook het juiste beslag bij te kiezen. Dit wil zeggen dat je er hang- en sluitwerk bij koopt dat er voor zorgt dat de luiken makkelijk open en dicht kunnen en soepel draaien. Uiteraard kies je voor beslag in dezelfde stijl zodat het mooi bij de sierluiken past. Het beslag kan dusdanig werken dat de luiken enkel- of dubbelscharnieren. Omdat het beslag in weer en wind komt te hangen, is het voorzien van een poedercoating zodat het beter beschermd blijft. Het wordt door de coating minder snel roestig en slijt minder snel.

Bedienen zonder naar buiten te gaan

Je wilt natuurlijk wel graag dat je de sierluiken van binnen af kunt bedienen en er, zeker als het slecht weer is, niet voor naar buiten hoeft om ze dicht te maken. Derhalve kun je kiezen voor een bediening van binnen af met behulp van een speciale draaiduim. Deze wordt met een as door het kozijn heen gemonteerd zodat je met een handslinger de luiken van binnenuit kunt bedienen. Dit is vooral erg handig als de luiken zich op een verdieping bevinden en je er niet zomaar bij kunt van buitenaf.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.