Sierluiken

Sierluiken vormen niet alleen een mooie afronding aan de buitenzijde van je huis, ze hebben ook een functie. Ze zorgen ervoor dat er geen licht naar binnenkomt en je kunt ze dichtmaken als het buiten donker wordt, zodat mensen niet zo makkelijk meer naar binnen kunnen kijken. Ook houden ze op koude dagen de warmte binnen. Rolluiken zijn eigenlijk de moderne opvolger van deze houten luiken en worden ze vooral nog bij oude woningen gebruikt.

Kies het juiste beslag

Om ervoor te zorgen dat de sierluiken goed werken, dien je er ook het juiste beslag bij te kiezen. Dit wil zeggen dat je er hang- en sluitwerk bij koopt dat er voor zorgt dat de luiken makkelijk open en dicht kunnen. Uiteraard kies je voor beslag in dezelfde stijl zodat het mooi bij de sierluiken past. Het beslag kan dusdanig werken dat de luiken enkel- of dubbelscharnieren. Omdat het beslag in weer en wind komt te hangen, is het voorzien van een poedercoating zodat het beter beschermd blijft.

Bedienen zonder naar buiten te gaan

Je wilt natuurlijk wel dat je de sierluiken van binnen af kunt bedienen en er, zeker als het slecht weer is, niet voor naar buiten hoeft om ze dicht te maken. Derhalve kun je kiezen voor een bediening van binnen af met behulp van een speciale draaiduim. Deze wordt met een as door het kozijn heen gemonteerd zodat je met een handslinger de luiken van binnenuit kunt bedienen. Dit is vooral erg handig als de luiken zich op een verdieping bevinden en je er niet zomaar bij kunt van buitenaf.

Wat kosten jouw rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Ga terug naar:

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio