Opbouwrolluik

Opbouwrolluiken zijn uitermate geschikt voor beveiliging en isolatie. De rolluiken worden in de fabriek op voorhand gemaakt en als één geheel op je raam gemonteerd.

Een opbouwrolluik ziet er wat lomper uit dan een inbouw versie maar is wel eenvoudig te plaatsen. Je kunt dit door een bedrijf laten doen maar als je een beetje handig bent, kun je het ook zelf ophangen. Deze variant is gelijk ook de goedkoopste.

Wat te doen bij weinig ruimte?

Is er bij je huis weinig ruimte voor het plaatsen van een rolluik? Dan is een opbouwrolluik een goede oplossing omdat dit rechtstreeks op het kozijn gemonteerd wordt en er dus nauwelijks ruimte rondom het raam hoeft te zijn. Derhalve is het ook een goede optie voor een dakkapel.

Een nadeel dat veel mensen ervaren echter is dat het goed zichtbaar is van buiten. In zowel geopende als gesloten toestand zie je het rolluik maar ook de kast die erboven zit en de geleiders. Niet iedereen vindt dit even mooi.

Geniet van dezelfde voordelen

Opbouwrolluiken hebben verder dezelfde voordelen als de inbouwvariant: ze geven je huis een extra stukje beveiliging en isolatie. Ze zijn tevens geluidwerend en kunnen je huis verduisteren. Ook in warmere tijden vormen ze een goede zonwering.

Prijs opbouwrolluik 2020

In de volgende tabel zijn de globale kosten van opbouwrolluiken te lezen.

 1 m22 m23 m2
Kunststof opbouwrolluik€75 tot €165 euro€200 tot €300 euro€375 tot €550 euro
Aluminium opbouwrolluik€110 tot €225 euro€400 tot €550 euro€700 tot €950 euro
Wil je de exacte kosten voor jouw opbouwrolluiken weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

1. Aluminium opbouwrolluiken

Aluminium opbouwrolluiken zijn zeer stevig (maar lichter dan de stalen varianten) en worden vaak gebruikt als beveiliging tegen inbraak het voornaamste doel is. Een is in alle mogelijke RAL-kleuren beschikbaar; alhoewel je voor veel kleuren die niet standaard geleverd worden wel wat moeten bijbetalen.

2. Kunststof opbouwrolluiken

Wil je een rolluik dat niet te zwaar is en dat vooral bedoeld is ter bescherming tegen de felle zon en geluid van buitenaf? Dan is een opbouwrolluik van kunststof de voordeligste keuze. Een dergelijk rolluik past bij zowel een modern als een nostalgisch huis. Je kan kiezen uit diverse prints voor het kunststof en voor diverse profielen in het materiaal. Je kan dus ook kiezen voor een houtprint of een houtgroef in de lamellen om er een natuurlijke en warme feeling aan te geven.

Bediening opbouwrolluik

Als je thuis opbouwrolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bediening die het beste in jouw situatie past. Dit kan elektronische maar ook handmatige bediening zijn.

Je uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk van je budget, je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt.

Wat kosten jouw rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

De andere 2 type rolluiken:

Ga terug naar:

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio