Kosten elektrische rolluiken

Wat kost een elektrisch rolluik?
Elektrische rolluiken zijn over het algemeen makkelijker en minder zwaar om te bedienen dan handmatige exemplaren. Waar je bij handmatige rolluiken alleen een slingerstang en band of koord nodig hebt om het rolluik te kunnen openen of sluiten, komt er bij een elektrisch rolluik wel wat meer aan te pas. Natuurlijk is niet alleen de bediening van een rolluik van invloed op de prijs, ook andere zaken zoals bijvoorbeeld het gebruikte materiaal en de montage beïnvloeden de prijs.

Materiaal en plaatsing

Wanneer je naar het gebruikte materiaal en de grootte kijkt lopen de prijzen voor elektrische rolluiken uiteen tussen de €90 euro en €600 euro per meter. Kies je bijvoorbeeld voor een aluminium rolluik, dan zal dit duurder uitvallen dan eentje van kunststof. De kosten voor het monteren van een rolluik bedragen tussen de €100 euro en €200 euro. Hierbij wordt ook gekeken naar bijvoorbeeld de plaats waar een rolluik komt te hangen. Als dit op een plek is waar de monteur moeilijk bij kan zal het duurder uitvallen. Vraag daarom altijd eerst een offerte op, dan weet je meteen hoeveel de kosten in totaal bedragen.

Bediening

De gemiddelde prijs voor de elektrische bediening van een rolluik varieert tussen de €80 euro en €250 euro. De grote verschillen zitten vooral in de manier waarop de bediening is geregeld. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een motor met een draaischakelaar maar ook voor een duurdere bediening met een afstandsbediening.

Buismotor

Een elektrische bediening voor een rolluik begint met een buismotor. Deze heb je nodig om het rolluik in beweging te kunnen brengen. De kosten voor een dergelijke motor worden bepaald door het merk, de afmetingen en het gewicht van het rolluik. Voor een groter en zwaarder rolluik heb je uiteraard een zwaardere motor nodig. Een buismotor werkt niet vanzelf, je hebt er ook nog een bedieningsknop voor nodig. De prijs voor een buismotor varieert tussen de €60 euro en €150 euro. Een bedieningsknop bestaat in de volgende modellen.

Bedieningsknop met een draaischakelaar

Dit is de voordeligste bedieningsknop voor een rolluik en kost rond de €20 euro. Door het omdraaien van deze knop zet je zelf de buismotor in werking. De knop druk je met de hand een bepaalde kant op waardoor het rolluik opengaat of juist sluit.

Bedieningsknop met een sleutelschakelaar

Als je voor deze bediening kiest, betaal je bovenop de prijs van de motor zo’n €50 euro extra. Door het omdraaien van een sleutel kan het rolluik gesloten en geopend worden.

Bedieningsknop met een tijdschakelaar

Deze optie kost ook rond de €50 euro. Je hoeft niet meer zelf een knop in te drukken of sleutel om te draaien om het rolluik te openen of te sluiten. Je stelt van tevoren in op welke tijd je wilt dat dit gebeurt en dan sluit of opent het rolluik vanzelf. Dit is natuurlijk erg makkelijk als je zelf niet thuis bent.

Bedieningsknop met afstandsbediening

Voor deze optie betaal je rond de €100 euro extra. Met een afstandsbediening kun je vanaf elke plek in je huis de rolluiken openen en sluiten. Dus zelfs vanuit je luie stoel. Heb je een rolluik ter afsluiting van je garage? Dan is een dergelijke afstandsbediening natuurlijk ook erg handig omdat je dan niet de auto uit hoeft om het luik te openen en eenvoudig naar binnen kunt rijden.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.