Brandwerende rolluiken

Kies brandwerende rolluiken voor de veiligheid van je bedrijf
Rolluiken zijn niet alleen geschikt om te isoleren of te beveiligen, er zijn ook speciale soorten op de markt die brandwerend zijn. Deze rolluiken zijn gemaakt van dubbelwandige stalen profielen waar tussenin hittebestendig materiaal is verwerkt dat ook nog eens brandvertragend werkt. Behalve voor rolluiken kan dit ook met deuren gedaan worden.

Gebruik voor bedrijven

Brandwerende rolluiken worden hoofdzakelijk in bedrijven gebruikt en niet voor normale woonhuizen. Niet alleen de rolluiken zelf zijn brandwerend. Ook de constructie en de aandrijving die erbij horen zijn brandwerend. Brandwerende rolluiken worden standaard elektrisch aangedreven. Er zijn speciale brandwerende rolluiken in de handel die, in het geval er brand uitbreekt, vanzelf in een langzaam tempo naar beneden zakken. Dit is een extra service om te voorkomen dat de brand zich verder verspreid in een pand. Deze rolluiken worden jaarlijks gecontroleerd door een erkend bedrijf en indien ze goedgekeurd worden voorzien van een controlelabel. De rolluiken mogen alleen geïnstalleerd worden door bedrijven die erin gespecialiseerd zijn en krijgen een certificaat van goedkeuring dat erkend is door de Europese Unie.

Speciale lamellen

Brandwerende rolluiken worden voorzien van speciale lamellen. Daar waar de reguliere rolluiken vaak kunststof lamellen hebben, is dat geen optie bij de brandwerende rolluiken, want deze zullen bij een brand onder invloed van de warmte smelten. Derhalve worden de lamellen van andere grondstoffen gemaakt.

Benodigde hulpmiddelen

Als je voor brandwerende rolluiken kiest voor je bedrijf, heb je daar ook nog een aantal hulpmiddelen bij nodig. Deze schaf je het beste tegelijk met de rolluiken aan. Een voorbeeld is een afstandsbediening waarmee je het rolluik kunt bedienen. Er zijn ook rolluiken en -deuren die automatisch opengaan als je deze nadert. Behalve de afstandsbediening worden brandwerende rolluiken ook geleverd met een zogenaamde obstakelbeveiliging. Dit houdt in dat je er geen spullen tegenaan mag zetten, want dan kan het zijn dat het luik niet meer sluit. Brandwerende rolluiken hebben ook een handbediening die je kunt gebruiken in noodgevallen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.