Rolluik RAL-kleuren

Wanneer je denkt aan een rolluik hebben veel mensen het verkeerde beeld voor ogen. Ze zien dan alleen een wit of grijs rolluik voor zich, vaak beklad met graffiti, zoals dat voor winkels gemonteerd zit. Wanneer ze dan naar hun eigen huis kijken zien ze het nog niet gebeuren dat daar een rolluik voor gemonteerd wordt. Het rolluik zou in hun ogen afbreuk doen aan het uiterlijk van hun woning.

Een rolluik op kleur

Als dat jouw opvatting ook is van een rolluik hebben we nieuws voor jou; je kan net zo goed een rolluik op kleur kopen. Veel merken bieden rolluiken aan in alle mogelijke RAL-kleuren. Of jij nu een standaard wit of grijs rolluik wil, of juist een heel andere kleur die past bij de kleur waarmee jouw huis van buiten is afgewerkt; in principe is alles mogelijk. Zo’n rolluik op kleur is een verhaal apart, waar je vaak niet eens zoveel meer voor kwijt bent bij de aanschaf.

Een veel voorkomende RAL-kleur

Is jouw woning afgewerkt met een kleur die veel voorkomt zoals donkergroen, bruin of crème, dan is een RAL kleur vaak heel voordelig in de aanschaf. Je betaalt in sommige gevallen een kleine meerprijs op je rolluik maar in de meeste gevallen is een RAL kleur een standaard optie. Jij kan jouw rolluik in die gevallen zonder bijbetaling op kleur laten leveren. Dit komt omdat leveranciers deze kleuren vaak al standaard op voorraad hebben.

Een uitzonderlijke RAL kleur

Is jouw huis afgewerkt in een heel uitzonderlijke RAL kleur, dan hoeft dit nog niet te betekenen dat jij geen bijkleurende rolluiken kan aanschaffen. In die gevallen duurt het hooguit wat langer voordat je jouw rolluik geleverd krijgt. De prijs kan iets hoger zijn omdat de lak apart moet worden ingekocht maar dat heb je vast wel over voor een prachtig rolluik. Je wilt er immers nog jaren naar kunnen kijken.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.