Rolluiken plaatsen

Rolluiken plaatsen, een verstandige keus
Voor een heerlijk koel huis en veiligheid is een rolluik uitermate geschikt. Het kan in bijna elke opening van een pand worden geplaatst en daarbij biedt het ook nog eens bescherming tegen vocht en geluidshinder. De gemiddelde prijs per rolluik inclusief BTW ligt gemiddeld tussen €200 euro en €1.100 euro per 2.5 meter breed, maar er zijn vele manieren om hierop te besparen. Je kan de rolluik zelf plaatsen of door een monteur laten uitvoeren.

Grote prijsverschillen

De prijs van het plaatsen van een rolluik is afhankelijk van meerdere keuzes. Voor welk materiaal kies je bijvoorbeeld en welke afmeting? De rolluik zelf kost tussen de €100 euro en €600 euro, zo zijn ze gemaakt van kunststof of aluminium en je hebt rolluiken van 1 x 1 meter en 3 x 3 meter. Wat ook meetelt, is of je voor handmatig of elektrisch bedienen gaat. Het verschil hierin kan oplopen tot €200 euro. De grote vraag is natuurlijk ook of je het laat monteren door een professional. Met onze offerte service kun je naar prijzen vergelijken en bedrijven bieden graag een offerte aan. Let goed op, want het verschil tussen de aanbieders kan wel 40% zijn.

Hoe bevestig je een rolluik?

Het eerste waar je aan denkt bij een rolluik, is waarschijnlijk ramen en deuren of een garage. Dit zie je dan ook het vaakst, maar er zijn nog talloze andere mogelijkheden, van dakkapellen tot schuttingen. Als je het gaat plaatsen, dan kun je dat op drie manieren doen. Je kunt de rolluik inbouwen, dit wordt vooral gedaan wanneer de woning nog gebouwd moet worden. Staat het huis er al, dan is een opbouwrolluik de voor de hand liggende keus. Hierbij wordt de rolluik tussen de buitenmuur of kozijn gezet. Verder is de rolluik op het kozijn of de buitenmuur plaatsen nog een manier die veel voorkomt.

Doe-het-zelf, maar wel goed

Zelf een rolluik plaatsen is goedkoper, maar dan moet je wel uit het juiste hout gesneden zijn. Aan twee linkerhanden heb je niks, slordigheid helpt ook weinig, verstand van zaken is vereist en het is geen klus voor slapjanussen. Het is ook niet iets wat je even alleen doet. Iemand zal toch de rolluik moeten vasthouden als jij het vastmaakt. Wat je onder meer nodig hebt, is een meetlint, waterpas, boormachine, schroevendraaiers en een metaalzaag. Begin dan met de kozijnen opmeten en kies de juiste plaatsingswijze, want je krijgt geheid spijt als je zomaar wat doet. Heb je dit allemaal gedaan, dan wordt het tijd voor het precisiewerk; het op de perfecte maat zagen en monteren. De test zal ten slotte uitwijzen of je het toch niet beter door een specialist had kunnen laten doen.

Helpende hand

De rolluikspecialist biedt de helpende hand indien je geen vertrouwen hebt in je eigen technische vaardigheden. Laat een ervaren vakman het zware werk doen en wees er gerust op dat de rolluiken snel en strak worden geplaatst. De kosten zullen wat hoger uitvallen, maar als je zelf in de fout gaat betaal je uiteindelijk veel meer. Geld bespaar je overigens door zelf vast voorbereidend werk te doen. Opmeten van de kozijnen is vermoedelijk geen probleem. Maar doe dit wel altijd in overleg met de specialist.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.