Overkapping

Wanneer je op het zuiden woont heb je doorgaans de hele dag de zon op je ramen staan. Het kan in dat geval behoorlijk warm worden in huis. Je wilt echter wel buiten kunnen zitten wanneer het zomer is. In dat geval kiezen veel mensen voor een overkapping in hun tuin. En is een goed alternatief voor rolluiken.

Voordelen

Met een overkapping verleng je als het ware je woonkamer een stuk naar buiten. Ook wanneer het regent is het mogelijk om buiten te zitten. Bovendien houdt een overkapping een groot deel van de zoninval in je woonkamer tegen en blijft daardoor altijd koel in de zomer.

Nadelen

Een overkapping is dus prima geschikt wanneer je geen rolluiken wilt aanschaffen. Je zal je echter wel een paar zaken moeten bedenken:
  • Een overkapping bestrijkt alleen de benedenverdieping. Wil je boven ook de warmte buiten houden, dan moet je toch kiezen voor rolluiken of een rolgordijn. Je bestrijdt het probleem dus maar voor een deel.
  • Een overkapping kan voor geluidsoverlast zorgen. Je zou het niet van tevoren zeggen, maar een regenbui op een overkapping zorgt voor flink wat geluidsoverlast. Het gekletter klinkt voor sommigen heel gezellig, maar anderen kunnen zich er behoorlijk aan ergeren. Een rolluik is juist geluiddempend.

Zonwering leveranciers benaderen?

Als je in contact wilt komen met leveranciers die een overkapping voor je kunnen plaatsen dan kun je het volgende formulier gebruiken.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van rolluikbedrijven