Nadelen rolluiken

Wanneer jij je oriënteert op de aanschaf van rolluiken zal je in eerste instantie vooral de voordelen van rolluiken tegenkomen. Je hoort de verhalen over de geweldige zonwering van rolluiken en over het geluiddempende effect van rolluiken. Je zou je haast afvragen of er ook nadelen aan rolluiken kleven. Wij zullen er geen doekjes om winden; naast voordelen hebben rolluiken ook nadelen die we voor je zullen benoemen.

Vergeet ze niet

Een rolluik koop je doorgaans omdat jij geen last wil hebben van de hinderlijke zon-inval in je huis of van het geluid van buitenaf. Koop jij een rolluik tegen de warmte van de zon, dan zal je rekening moeten houden met je rolluik wanneer je ’s morgens vroeg van huis vertrekt. Wanneer de zon begint te schijnen tijdens de dag terwijl je rolluiken nog open staan is je investering eigenlijk voor niets geweest. Een rolluik moet je dus bij voorbaat dichtdoen wanneer je een dag op pad gaat. Dat staat onbewoond en kan een uitnodiging zijn voor ongewenst bezoek.

Techniek vereist onderhoud

Rolluiken eisen een hoop onderhoud. Zeker wanneer jij een rolluik koopt met een Somfy motor, of met een zonnepaneel zal er om de zoveel jaar goed moeten worden gekeken of alles nog goed functioneert. Laat jij dit onderhoud niet uitvoeren, dan kan je op een gegeven moment te maken krijgen met storingen waardoor jouw rolluiken een heel eigen leven gaan leiden. Een ongewenste situatie.

Wat als het rolluik je in de steek laat?

Een rolluik zou soepel moeten kunnen openen en sluiten. Er zijn echter ook genoeg situaties waarin de techniek jou in de steek laat, en je rolluik opeens vastloopt. In dat geval zit jij in een pikdonker huis en moet er een monteur langskomen om jou weer uit de problemen te helpen. Dit alles is geen heel kostbare aangelegenheid maar het brengt voor jou wel ongemak met zich mee.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.