Isoleren met rolluiken

Isoleren van je woning met rolluiken
Rolluiken hebben niet alleen persoonlijke, maar ook financiële voordelen. Je kunt namelijk flink wat geld besparen als je de rolluiken in huis haalt en op de juiste momenten gebruikt. Het is mogelijk om je huis te isoleren met rolluiken, waardoor je warmte in huis vasthoudt en kou buiten de deur kan houden. Zie ook premie isolatie. Dit scheelt je aanzienlijk in de stookkosten, omdat verwarmingselementen minder hard hoeven te werken om je huis te verwarmen op koude dagen. Andersom bieden rolluiken in de zomer ook veel voordelen en hoef je minder hard te koelen indien je beschikt over een vorm van airconditioning. Het wordt in huis simpelweg minder snel warm.

Belangrijk

Veel mensen vinden energie besparen belangrijk, dus met rolluiken kun je al bij jezelf beginnen. Isoleren met rolluiken kan je op jaarbasis tientallen euro’s besparen op je energierekening. Omdat de rolluiken zo lang mee gaan, is dit dus letterlijk en figuurlijk een duurzame investering die zich laat uitbetalen in de toekomst. Daarnaast kan je natuurlijk nog genieten van alle andere grote voordelen van rolluiken, zoals bescherming tegen fel zonlicht en eventueel de beveiliging en privacy van je huis.

De functie

Normale ramen, of het nou enkele of dubbele beglazing is, isoleren maar enigszins. Rolluiken kunnen niet alleen in de zomer van pas komen, maar besparen ook en vooral in de wintermaanden. Tijdens zomerdagen is het binnen al snel heel warm, maar rolluiken isoleren de huidige temperatuur binnen en zorgen dat de warmte van buiten ook daadwerkelijk buiten blijft. Dit voorkomt dat je allerlei apparaten aan moet zetten om de omgeving binnen te verkoelen.

In de winter is het omgekeerde aan de hand. Het is buiten koud, dus binnen moet de verwarming stoken om het in huis warm te krijgen en houden. Door het isoleren met de rolluiken blijft de kou buiten. Zo heb je gedurende de dag en de nacht een redelijk statische temperatuur in huis. Het gevolg is dat de verwarming geen overuren hoeft te draaien en dit merk je in de energiekosten.

Verdubbeling

Rolluiken verdubbelen de isolatiewaarde van normaal glas. Het is daarom een echte aanrader voor persoonlijke en financiële redenen om rolluiken in huis te halen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Bron: www.premie-isolatie.be