BTW

Als je rolluiken laat installeren, dan brengt dit uiteraard kosten met zich mee. Allereerst zit je al met de aanschafprijs van de rolluiken, die toch wel een investering met zich meebrengen. Daarnaast kost de installatie door een expert je natuurlijk geld. Hoewel je er wellicht geen rekening mee zou houden, betaal je over het installatiebedrag ook BTW. Dit kan nog wel eens fluctueren en dat gaan we hier bespreken. Voor rolluik premies klik hier.

Welk percentage?

Er zijn periodes geweest dat voor de installatie van rolluiken een laag BTW-tarief van 6% werd gerekend. Die zijn er op dit moment wel maar alleen renovatiewerken aan woningen die ouder zijn dan 10 jaar.

Leeftijd van de woning

Het BTW was niet altijd hetzelfde. Als je woning ouder was dan 5 jaar, dan gold het tarief van 6%. Dit was ooit een aantal jaren geleden ingevoerd om huizen energiezuinig te maken. Rolluiken werken isolerend en houden daardoor warmte of kou van buiten beter tegen. Binnen in je huis heb je daardoor minder hoge stookkosten en dit laat zich doorrekenen in de energieopgave. Op de website van de federale overheid staat onder kopje ‘3. Voor welke renovatiewerken geldt het btw-tarief van 6%?’ vermeld dat werkzaamheden aan de buitenkant van de woning onder andere rolluiken onder het verlaagd BTW-tarief vallen.

Plicht

Ieder installatiebedrijf van de rolluiken is BTW verplicht, maar jij bent dus niet altijd verplicht om 21% te betalen. Controleer dus altijd goed de factuur welke prijs na de BTW je krijgt gepresenteerd. Op dit moment moet je dus 21% BTW betalen als je woning nog geen 10 jaar ouder is. Voor woningen die ouder zijn dan 10 jaar geldt het verlaagde BTW-tarief van 6%.

Ook interessant is de renovatiepremie van Vlaanderen.be

Bron: https://financien.belgium.be/nl/particulieren/woning/verbouwen

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.