Tijdschakelaar

Op vaste tijden het rolluik omlaag met de tijdschakelaar
Een rolluik is zowel handig bij je thuis, als ook bij je bedrijf. De rolluiken kunnen op verschillende manieren worden bediend, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en hoeveel je wilt investeren. Een interessante manier om de rolluiken te bedienen is het gebruik van een tijdschakelaar. In het systeem hiervan kan je op vaste tijdstippen de rolluiken laten zakken en weer intrekken. Dit brengt enkele leuke voordelen met zich mee.

Op vakantie

Ga je op vakantie en staat inbraakpreventie tijdens deze periode als prioriteit op je lijstje, dan is de tijdschakelaar een ideaal instrument. Je kunt hiermee op vaste tijden instellen dat de rolluiken zakken en omhoog komen, waardoor omwonenden en anderen het idee hebben dat er iemand leeft. Dit schrikt mogelijke inbrekers af.

Minder moeite

Maar ook daarbuiten kan de tijdschakelaar ideaal zijn. Als je precies weet op welke uren de zon fel is en je huis binnen kan schijnen, dan kun je van te voren instellen dat de rolluiken de volgende dagen op vaste tijdstippen omlaag hangen. Door de isolerende werking heb je daardoor naast het tegenhouden van de felle zon, ook geen last van warmte van buiten die het met zich meebrengt. Je hoeft ook niet elke dag rekening te houden met het laten zakken van de rolluiken en dit is wel zo prettig.

Makkelijk te vervangen of plaatsen

De tijdschakelaar kan prima je huidige systeem voor rolluiken vervangen, dit kan een monteur zeer snel doen. Als je net rolluiken installeert, dan kan de schakelaar op een goede manier worden ingebouwd in je bestaande sanitair, bijvoorbeeld naast het kastje van je thermostaat.

Wat zijn de kosten?

Met alle voordelen die een tijdschakelaar heeft, vallen de kosten best wel mee. Voor dit type schakelaar ben je doorgaans rond de €40 euro kwijt.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.