Afstandbediening rolluiken

Rolluiken bedienen met een afstandsbediening
Heb je rolluiken in je huis en wil je het jezelf heel gemakkelijk maken, dan bestaan er afstandsbedieningen voor je rolluiken. Je kunt dan op afstand al je rolluiken in huis makkelijk omlaag laten komen of weer omhoog brengen. Aan de verschillende rolluiken in je huis worden zenders gehangen die in verbinding staan met de afstandsbediening.

Kennis met andere apparaten

In het dagelijks leven hebben mensen uiteraard al veel ervaring met een afstandsbediening, denk maar eens aan je televisie of stereo. De afstandsbediening voor rolluiken heeft dezelfde werking, je kunt vanuit je luie stoel of vanaf je bed overal de rolluiken laten zakken, zonder daarvoor zelf moeite te hoeven doen. Er zijn meerdere opties voor de afstandsbediening van rolluiken met andere prijsklassen.

De handzender

De handzender is eigenlijk de meest uitgeklede versie van de afstandsbediening van rolluiken. Het is een klein apparaat met vier knoppen. Er zijn twee knoppen ingeruimd voor het omhoog en omlaag brengen van de rolluiken en daarnaast kun je het systeem nog uit zetten met een speciale knop en ook aanzetten. Het bereik is groot, vaak rond de 30 meter, terwijl de omvang van het product dus wat kleiner is dan de gebruikelijke afstandsbediening.

Het gebruikelijke product

De echte afstandsbediening voor rolluiken zoals je die verwacht, die is er ook. Dit is een groter product, maar met dezelfde specificaties. Je kunt het rolluik omhoog en omlaag brengen, of stoppen op een punt die precies geschikt is. Dit is het punt waarop het felle zonlicht wordt tegengehouden, maar normaal daglicht nog wel binnen kan komen.

De prijs

Een afstandsbediening voor rolluiken is helemaal niet zo duur, vaak rond de €15 euro tot €20 euro, voor zowel de handzender als bekendere afstandsbediening. Let er wel op dat deze afstandsbediening loopt op batterijen en deze dus af en toe moeten worden vervangen.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.