Bediening rolluik

De mogelijkheden voor bediening van je rolluik
Als je thuis rolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bepaalde bediening. Dit kan elektronisch maar ook handmatig, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt. Er zitten nogal wat verschillen tussen de bedieningsmogelijkheden van rolluiken, die we hier verder gaan bespreken.

De goedkoopste optie

Wil je het liefst zo min mogelijk geld kwijt zijn aan de bediening van het rolluik, dan bestaat de oude handmatige versie. Je draait dan door middel van een zwendel de rolluiken omlaag tot je persoonlijke voorkeur. Dit kost iets meer moeite, maar je kan er wel geld mee besparen.

Makkelijker en iets duurder

Het automatisch bedienen van je rolluiken is zeer gemakkelijk. Je hoeft alleen maar te drukken op de knop ‘omhoog’ of ‘omlaag’ en het rolluik doet wat je wilt. Ditzelfde geldt voor de draaiende knop, die je een slag naar links of naar rechts kan draaien om hetzelfde effect te bereiken. Deze optie is met ongeveer €15 euro tot €25 euro nog steeds vrij goedkoop.

Dure maar ver ontwikkelde manier

Dan is er nog de dure optie, alles op elektriciteit. Deze bediening van het rolluik werkt op basis van een buismotor. Dit is een zeer sterke optie die alles automatisch voor je doet. Een groot voordeel van dit systeem is dat het niet gevoelig is voor zeer lage of zeer hoge temperaturen, zoals je bij andere systemen nog wel eens ziet. Je hebt daardoor geen risico op bevriezing van het rolluik in een koude winter, of het uitvallen van het systeem op een hete zomerdag. De kosten zijn echter wel aanzienlijk hoger, vaak vanaf €100 euro extra.

Zelf kiezen

Veel mensen kiezen uit kostenoverweging voor de goedkopere opties, maar die brengen nog wel eens complicaties met zich mee. Welk type bediening van de rolluiken bij je past hangt af van je persoonlijke voorkeur.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag dan vrijblijvend offertes op bij rolluik experts uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.